ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man som misstänkts ha skändat Ebba Åkerlunds grav försvunnen – rättegång ställs in

Karl Enn Henricsson · 7 Mar 2019
Uppdaterad 7 Mar 2019
Mannen misstänks för att vi två tillfällen ha skändat 11-åriga Ebba Åkerlunds grav i Stockholm.

Mannen misstänks för att vi två tillfällen ha skändat 11-åriga Ebba Åkerlunds grav i Stockholm. Foto: Polisen.


11-åriga Ebba Åkerlund dödades under terrorattentatet på Drottninggatan. Hennes grav har skändats flera gånger, och under fredagen skulle rättegången ha hållits mot den misstänkte gärningsmannen. Men polisen har inte lyckats komma i kontakt med mannen, och nu har rättegången ställts in.

klar

Artikellänk är kopierad

Nedtrampade blommor och stearin som hällts över en gravlykta. Ebba Åkerlunds grav i Stockholm har vandaliserats flera gånger.

I november lämnade åklagaren in åtal vid Stockholms tingsrätt mot en misstänkt gärningsman. Mannen har vid två tillfällen skändat Ebbas grav, och även vandaliserat en annan grav. Dessutom har han knivhotat en person vid kyrkogården, enligt åtalen.

Rättegången mot mannen skulle hållas under fredagen, men nu har den ställts in.

Polisens delgivningsman gick bet

Orsaken är att mannen inte har gått att nå, och därför inte kunnat delges stämningen. Efter att tingsrätten redan i januari inte kunde komma i kontakt med mannen lämnades ärendet över till polisens delgivningsman. Men även det försöket till delgivning har misslyckats och rättegången kommer nu att sättas ut på nytt medan jakten på mannen fortsätter, enligt information från Stockholms tingsrätt.

Skändningen av Ebbas Åkerlunds grav har fått stor uppmärksamhet.

Ebbas pappa: Jag ringde polisen

– Jag stötte på honom så sent som i förrgår. Han är ju sjuk och det är därför han gör det, det vet vi redan. Jag ringde polisen, vilket jag blivit tillsagd att göra med tanke på att han tidigare dragit kniv, men deras svar att de var upptagna med annat och hade ingen bil att skicka, berättade Ebba Åkerlunds pappa Stefan för Metro i mitten av december.

Mannen har under utredningen nekat till brott, men i förhör berättat att han brukar besöka graven.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro