ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man som ville hjälpa polisen greps

Mimmi Epstein · 23 Jan 2014
Uppdaterad 24 Jan 2014

En oskyldig man som ville hjälpa polisen blev själv misstänkt och utsatt för våld. En hög polischef misstänks nu för att ha tagit struptag på mannen, skriver Borås tidning.

klar

Artikellänk är kopierad

I somras blev en äldre kvinna bestulen i sin lägenhet i Borås. Tre män greps samma dag och i samband med gripandet slängde  en av männen av sig sin jacka. En kvinna som blev vittne till gripandet såg att jackan låg kvar på marken och kvinnans man gick till polisstationen tillsammans med parets son för att lämna in jackan.

Enligt Sveriges Radio ringde en mobiltelefon i den upphittade jackan när mannen var på väg till polisstationen. Uppringaren var polisen som ringde för att lokalisera telefonen. Senare greps den oskyldiga mannen och hans son. Trots att mannen förklarade att han var oskyldig blev han och sonen kvar på polisstationen i sex timmar.

Nu anklagar flera poliser en högre chef för att ha tagit strupgrepp och betett sig ”på ett fruktansvärt sätt inne i arrestlokalen”. En förundersökning om misshandel och tjänstefel pågår och den oskyldiga mannen har förhörts, men hittills ska ingen ha delgivits misstanke om brott.  Till Borås tidning säger den anklagade chefen att han inte har betett sig illa.

Den man som ska ha råkat ut för våldet har själv inte anmält händelsen, och poliserna som anmälde chefen var anonyma. Till Sveriges Radio säger åklagare Bengt Landahl att bevisläget är komplicerat, men att omständigheterna utreds.

– Man ska vända på de stenar som finns att vända på och det är det vi gör, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Mimmi Epstein
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro