ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Man stal från svårt sjuka patienter – snabbfotad läkare ingrep

Linnea Bergman · 24 Jul 2018
Uppdaterad 24 Jul 2018
Den 40-årige mannen (t.v) åtalas nu för en rad brott. Bilden är hämtad från en övervakningskamera vid en misstänkt stöld i en butik. Bilden till vänster är en genrebild. Kvinnan på bilden har inget med texten att göra.

Den 40-årige mannen (t.v) åtalas nu för en rad brott. Bilden är hämtad från en övervakningskamera vid en misstänkt stöld i en butik. Bilden till vänster är en genrebild. Kvinnan på bilden har inget med texten att göra. Foto: Polisen/TT.


En 40-årig man misstänks ha stulit från sängliggande, svårt sjuka patienter på ett sjukhus i Stockholm. Men en läkare lyckades ingripa när mannen slog till mot en dement kvinna och stal hennes handväska.

klar

Artikellänk är kopierad

Den misstänkte mannen hade själv varit inlagd på Danderyds sjukhus. Nu misstänks han ha gjort en stöldturné bland de svårt sjuka patienterna innan han lämnade sjukhuset.

Mannen tros ha stulit eller ha försökt stjäla från minst tre personer.

En rullväska som tillhörde en sjuk kvinna hade blivit stående i en sjukhuskorridor. Då såg en sjuksköterska hur mannen, som precis själv blivit utskriven, tog väskan. Sjuksköterskan gick fram till mannen och sa åt honom att det inte var hans väska. Då släppte mannen väskan och började gå mot utgången.

Kvinna orkade inte resa sig ur sjuksängen

Samma dag kom mannen in i en av sjukhussalarna där en kvinna låg. Mannen tog kvinnans Iphone som låg på sängbordet. Han sa att han skulle låsa in den. Kvinnan trodde honom inte och försökte protestera, men hon klarade inte av att resa sig ur sängen för att försöka stoppa mannen.

Stölden rubriceras som grov eftersom kvinnan hade mobiltelefonen i sin omedelbara närhet när den stals.

En handlingskraftig läkare lyckades dock stoppa det sista grova stöldförsöket på sjukhuset.

LÄS MER
Kvinna eldade i skogsdunge – skuggades och greps

En dement kvinna i 80-årsåldern låg på en brits i sjukhusets hall i väntan på undersökning. Då grep mannen plötsligt tag hennes handväska som stod på sjukhusbritsen och sprang iväg med väskan.

– Han tar vår väska, ropade kvinnans man.

Sprang efter väsktjuven på sjukhuset

En av läkarna på akutmottagningen hörde ropet och sprang efter mannen. Efter ungefär tjugo meter kom han ikapp mannen och lyckades ta tillbaka väskan.

I väskan låg bland annat den sjuka kvinnans medicin för två veckor framåt, ungefär två tusen kronor i kontanter, ett kreditkort och kvinnans mobiltelefon.

Flera av patienterna som blev bestulna på Danderyds sjukhus var svårt sjuka. En av personerna låg uppkopplad med sladdar till ett övervakningssystem och hade dropp och en patient låg kopplad till en andningshjälpsmaskin, enligt vittnesmål från en av sjuksköterskorna.

Den 40-årige mannen åtalas nu även för en rad andra brott vid Attunda tingsrätt. Mannen misstänks ha misshandlat sin fru, ha stulit bland annat parfymer och klockor från flera butiker och för bedrägeri efter att han försökt hämta ut tre mobiltelefoner i en Telia-butik med hjälp av en falsk fullmakt.

Mannen förnekar brott. Metro har sökt mannens försvarsadvokat och åklagaren i ärendet.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Bergman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro