ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man stoppade ägg i kvinnas underliv – döms till fängelse

Malin Hansson · 15 Apr 2016
Uppdaterad 18 Apr 2016
Tingsrätten friade mannen men hovrätten dömde honom till två års fängelse för våldtäkten.

Tingsrätten friade mannen men hovrätten dömde honom till två års fängelse för våldtäkten. Foto: Alamy


En kvinna fick ett kokt ägg uppfört i sitt underliv av en bekant man när hon inte var vid medvetande. Mannen friades i tingsrätten men döms nu i hovrätten för våldtäkt till två års fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

De två bekanta hade varit på en båtresa tillsammans sommaren 2014 och tanken var att kvinnan skulle sova hos sin manliga bekanta. När kvinnan vaknade hade mannen fört in ett kokt hönsägg i hennes vagina.

Kvinnan uppger själv att hon inte var vid medvetande när ägget fördes in då hon var medvetslös på grund av berusning eller sov. Mannen nekar att han skulle fört in ägget.

Några dagar efter händelsen uppsökte kvinnan en gynekolog som avlägsnade ägget.

►LÄS MER:  Kvinna livestreamade när pojkvännen våldtog tonåring

Kvinnan anmälde mannen, men han friades i tingsrätten. Där ansåg man det inte vara helt klart att det verkligen var mannen som förde in ägget.

Men i hovrätten ansåg man att kvinnans uppgifter var så trovärdiga att de kunde ligga till grund för bedömningen. De såg heller inget skäl till att kvinnan skulle vilja beskylla mannen för en gärning han inte begått. ”Det är då ställt utom rimliga tvivel att det var XX som förde in hönsägget i hennes vagina”, skriver Svea hovrätt i domen.

Enligt hovrätten är handlingens kränkning så pass allvarlig att den kan jämföras med ett samlag. Eftersom kvinnan även befann sig i en utsatt situation dömde hovrätten honom för våldtäkt.

Mannen döms till två års fängelse och att betala skadestånd på över 100 000 kronor till kvinnan. 

►LÄS MER: Debatt:  Tio nej och ett okej är inte samtycke

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro