ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Man stoppades vid tullen med 579 liter alkohol – frias i rätten

Sofia Clason · 29 Apr 2018
Uppdaterad 29 Apr 2018
Genrebild.

Genrebild. Foto: Pixabay


En man som åtalats misstänkt för smugglingsbrott frias av Östersunds tingsrätt. Tingsrätten köper mannens förklaring – att de 579 liter alkohol mannen stoppades med vid tullen skulle användas vid två fester.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var för knappt ett år sedan som Tullen kontrollerade en budbil i Järpen, Åre kommun. I bilen hittades tre pallar med alkohol, i form av 49,32 liter sprit, 76,5 liter vin och 453,52 liter starköl, skriver SVT.

Alkoholen var beställd från Tyskland för transport till Storlien, men Tullen beslagtog alkoholen och mannen åtalades sedan för smugglingsbrott.

Mängden alkohol mannen hade med sig överskred nämligen referensnivån för privat bruk, som är 10 liter sprit, 90 liter vin och 110 liter starköl.

Men nu har mannen friats av Östersunds tingsrätt. Mannens förklaring, att alkoholen skulle brukas på två fester, är enligt tingsrätten en godtagbar motivering.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro