ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man tafsade på Sara under resa – föraren gjorde inget

Tobias Andersson Åkerblom · 21 Feb 2014
Uppdaterad 28 Jan 2019

En man satte sig bredvid Sara på spårvagnen mitt på dagen – och började tafsa på henne. Från Västtrafik fick hon sedan beskedet att föraren inte behöver anmäla händelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

I lördags satt Sara Österberg längst fram i spårvagnen, mitt på dagen, berättar hon. Då satte sig en man bredvid henne och tog henne först på armen, för att sedan försöka ta henne på brösten. Hon sa till och han gick därifrån, men ingen av de andra passagerna eller föraren gjorde något.

– Jag åker med Västtrafik varje dag och jag känner mig väldigt otrygg nu, säger hon.

Ett par veckor tidigare hade hon anmält till en spårvagnschaufför att ett gäng män satt och drog linor längst bak i vagnen – men de fick sitta kvar. Därför ringde hon Västtrafik i lördags för att fråga vad som egentligen gäller, och fick svaret att det inte är chaufförens jobb att anmäla.

– Ifall jag hamnar i fara eller i obehagliga situationer vill jag veta om jag ska larma polisen eller kontakta chauffören. Jag vill inte utsätta mig för mer fara genom att gå till chauffören.

Anders Larsson, trygghets- och säkerhetsansvarig på Västtrafik säger att de ska undersöka hur kundtjänsten har bemött Sara. I liknande situationer brukar chaufförerna larma trafikledningen, menar han.

– Antingen ta kontakt med trafikledningen och den vägen få kontakt med polis eller så har man en larmknapp.

Sara Österberg vill att Västtrafik ska vara tydligare med vem som ansvarar för tryggheten på spårvagnarna.

– Jag vill att att man som resenär ska känna att händer det någonting så vet jag hur jag ska agera, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro