ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man tog ner SD:s valaffischer – åtalas

Filip Joelsson · 10 Okt 2018
Uppdaterad 10 Okt 2018
Ett vittne fotograferade mannen när denne plockade ned en valaffisch tillhörande SD. Nu åtalas mannen för egenmäktigt förfarande.

Ett vittne fotograferade mannen när denne plockade ned en valaffisch tillhörande SD. Nu åtalas mannen för egenmäktigt förfarande. Foto: Polisen/Annica Ögren


En man i 30-årsåldern åtalas för att ha klippt ned valaffischer tillhörande Sverigedemokraterna i samband med slutspurten inför valet. Mannen nekar till brott, och menar att skyltarna utgjorde en trafikfara.

klar

Artikellänk är kopierad

Den åtalade mannen ska ha plockat ned två valskyltar i Sjuntorp utanför Trollhättan i augusti i år.

I förhör berättar mannen att han plockat ned skyltarna, som tillhörde Sverigedemokraterna, eftersom han tyckte att de skymde sikten för bilister.

– Jag hade en avbitartång i bilen. Jag knipsade av buntbanden som skyltarna var fästa med, skyltarna var så stora att jag fick vika ihop dem för att få in dem i bagaget. Därefter körde jag till en återvinningsstation där jag slängde skyltarna, säger mannen som är i 30-årsåldern, i förhör.

Tilltaget fotograferades av en person som bevittnade hela händelseförloppet. I förundersökningsprotokollet framgår att personen som tagit bilderna sedan skickat dem till Sverigedemokraterna. Med hjälp av bilderna valde SD sedan att polisanmäla händelsen.

Den åtalade mannen erkänner att det är han som syns på bilderna, men nekar i förhör till att han begått något brott. I stället vidhåller mannen att det hela skett för att förhindra en eventuell trafikolycka.

– Det satt minst 40 valaffischer för SD inne i Sjuntorp. Det skulle inte vara politiskt motiverat för mig att bara plocka ned två stycken. Hade jag haft den avsikten hade jag plockat ned fler. Vad hade varit den politiska vinningen av att bara plocka ner två?, säger mannen i förhör.

Mannen åtalas nu för egenmäktigt förfarande.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro