ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man tvingades sitta på toaletten – i tre timmar

Anna Westberg · 14 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det var under en flygning den 23 februari som piloten bad Mutlu att ”gå och hänga på toaletten” i ungefär 90 minuter eftersom flygvärdinnan klagade på att hennes fällbara stol var obekväm.
Det var under en flygning den 23 februari som piloten bad Mutlu att ”gå och hänga på toaletten” i ungefär 90 minuter eftersom flygvärdinnan klagade på att hennes fällbara stol var obekväm.Foto: SCANPIX

Mannen blev förpassad till flygplanstoaletten under en flygning mellan San Diego och New York. Anledning? En flygvärdinna ville ha hans plats. Det var under en flygning den 23 februari som piloten bad Gokhan Mutlu att ”gå och hänga på toaletten” i ungefär 90 minuter eftersom flygvärdinnan klagade på att hennes fällbara stol var obekväm, skriver AP. Mutlu som reste med en standby-biljett skulle egentligen inte få plats på planet då det var fullbokat. Men han fick beskedet att han kunde ta den sista platsen som en av flygvärdinnorna hade och denne skulle sitta på en fällbar kabinstol. Men efter 1,5 timme på den 5 timmar långa flygturen, enligt den stämning som nu lämnats in, så ville flygvärdinnan ha tillbaka sin plats. Mutlu fick dock inte sätta sig på den fällbara stolen eftersom ”den endast fick användas av kabinpersonal”. När Mutlu visade motsträvighet till toalettförpassningen sa piloten att ”det är jag som är pilot och detta är mitt plan – du ska vara glad att du över huvudtaget fick plats ombord”.

Flygningen blev efter hand turbulent och Mutlu fick sitta instängd på toalettstolen utan bälte.

Gokhan Mutlu stämmer nu Jet Blue på 2 miljoner US dollar. Flygbolaget har vägrat att kommentera stämningen, rapporterar AP.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Westberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro