ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man uppäten av sina hundar

Gustaf Eriksson · 4 Jul 2013
Uppdaterad 4 Jul 2013
Man uppäten av sina hundar Hunden på bilden är också av rasen kaukasisk ovtjarka. Men den har ingenting med artikeln att göra.

Man uppäten av sina hundar Hunden på bilden är också av rasen kaukasisk ovtjarka. Men den har ingenting med artikeln att göra. Foto: Garfield Sicard/Wikimedia Commons


En man i 45-årsåldern från Västsverige har blivit uppäten av sina ryska björnhundar. När polisen hittade kroppen var den illa tilltygad. – Det är en väldigt makaber historia, säger Peter Adlersson på polisen i Västra Götaland.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i fredags som polisen åkte ut till mannens hus utanför Kinna i Västra Götaland. Då hade en vän till mannen slagit larm efter att han inte kunnat nås på några veckor. När polisen kom fram och öppnade dörren möttes de av en kraftig stank. 

– I huset fanns två stora hundar som var väldigt vaktande, så polisen kunde inte gå in. I samråd med en veterinär så togs beslutet att avliva dem, säger Peter Adlersson, presstalesman på polisen i Västra Götaland till Metro. – Då visste man inte vad som hade hänt. Det kunde ju ha legat en skadad människa därinne.

När polisen gick in i huset påträffades den döde mannen. Enligt Aftonbladet, som först rapporterade om händelsen, var kroppen till stora delar uppäten. – Hundarna har ätit på honom. Men jag vet inte i vilken utsträckning, säger Peter Adlersson. – Det är en väldigt makaberg och otäck historia.

Hur mannen har dött är i nuläget oklart, men polisen misstänker inget brott. – Vi jobbar utifrån att det är ett naturligt dödsfall och att mannen blivit liggande i huset och att hundarna då börjat äta på honom, säger Peter Adlersson. Kroppen kommer att obduceras för att dödsorsaken ska kunna fastställas.

Mannens hundar ska vara av rasen kakasisk ovtjarka, som tidigare uppmärksammats för sin aggressivitet. Rasen avlades fram för att skydda boskap från stora rovdjur som varg och björn i bergskedjan Kaukasus-

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro