ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Man växer upp väldigt snabbt"

Marcella Mravec · 7 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Winberg på ELLE-galan efter att hon fått priset som årets modell.

Winberg på ELLE-galan efter att hon fått priset som årets modell.


klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Winberg på Lars Wallins jubileumsvisning.
Caroline Winberg på Lars Wallins jubileumsvisning.
Winberg på Fillipa K:s höstvisning 2005.
Winberg på Fillipa K:s höstvisning 2005.
Winberg på modellen Vicky Andréns bröllop 2005.
Winberg på modellen Vicky Andréns bröllop 2005.

21 år och veteran. Årets modell Caroline Winberg har vuxit upp snabbt. Hon har gått visningar i fyra år, men det gör 16 i modellår. Nu är hon på väg till ännu en säsong.– Jag ville egentligen inte åka i år, men min agentur tyckte det. Det är inte lika roligt längre, fler hoppar av och jag känner inte lika många. Det är mycket jobb, ingen sömn och alla sliter och drar i en. Hon låter blasé när hon talar om sitt jobb, men inte på ett arrogant sätt. Hon är kanske bara lite mer vuxen nu, än när hon var 17 och talade ut i TV om hur Mick Jagger stalkade henne. Nu är hon mer försiktig. Inga frågor om anorexi, inga frågor om exakt hur många miljoner hon tjänar. Hon blir tystare när skandaler kommer på tal. – Det har inte varit jag själv som valt det. Att vara skandalomsusad, det är det sista jag vill haha. Det är tidningarna som har skapat det där. Men visst jag har väl lärt mig mycket också. Jag var ung och naiv och svarade på en fråga. Det skulle jag väl inte gjort idag.

Hur är det annorlunda nu?– Man lär sig så mycket. Den första tiden är folket man jobbar mer än dubbelt så gamla som en själv, det tar ett tag innan man sätter sina egna gränser. Man växer upp väldigt snabbt inom modellbranschen. Jag är bara 21, men känner mig mycket äldre.

Ändrar man fokus som modell, när man blir äldre?– Ja, det gör man. Jag har gjort alla jobb, nu handlar det mer om att man vill jobba med folk man gillar. I början ville man göra allt, nu vill man vara ledig också. Göra bra editorials och jobb som betalar av hyran. Jobb som betalar av hyran är lika med ett fett skönhetskontrakt. Caroline Winberg har redan jobbat med underklädesjätten Victoria’s Secret, gjort alla prestigejobb och nu är det bara det hon saknar. – Det är inte så många som får det, och det kommer ofta i slutet av karriären. Jag är inte ny längre. Alla coola nya jobb går till de nya tjejerna. Jag jobbar inte med trendtidningarna där man får betala sina egna flygbiljetter till plåtningarna. Det känns ganska skönt.

Hur stor kan man bli som modell idag?– Man kommer aldrig att bli lika stor som förut. Men man kan bli stor på olika sätt, man kan göra andra saker. På ett sätt är det ganska skönt, jag kan gå ut med mina tjejkompisar i New York utan att bli igenkänd.I Stockholm går hon ut, men motvilligt. Sedan ”knarkskandalen” där hon tvingades lämna urinprov efter en klubbkväll suckar hon mest åt utelivet här. – Alla plåtar en så fort man är någonstans. Jag är mest hemma med min pojkvän. Det är inte kul att gå ut på klubbarna, folk går ut för att visa upp sig, för att någon ska ta en bild på dem.

Ångrar du någon gång att du inte satsade på fotbollskarriären istället?– Min bästa kompis spelade också, och hon fick ett stipendium till USA. När vi träffas brukar jag säga ”åh det hade jag velat göra”. Då skrattar hon och säger att jag nog har det bra där jag är. Jag insåg nog att jag inte är byggd för fotboll. Jag flög som en fura när de knuffade mig.

klar

Artikellänk är kopierad

Marcella Mravec
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro