ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man visade bilder på sin penis i köpcentrum

Jesper Lindqvist · 28 Feb 2019
Uppdaterad 28 Feb 2019
Händelsen utspelade sig vid lunchtid under torsdagen i Charlottenberg.

Händelsen utspelade sig vid lunchtid under torsdagen i Charlottenberg. Foto: Jonas Dagson/TT/Shutterstock


En man i 50-årsåldern greps under torsdagen i Charlottenberg. Anledningen – han gick runt i ett köpcentrum och visade bilder på sin penis för minderåriga flickor. "Hans tillvägagångssätt är ju något udda" säger Tommy Lindh, presstalesperson hos polisen i Bergslagen, till SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var vid lunchtid under torsdagen som polisen fick in larmet. En väktare kontaktade polisen och berättade om en man i 50-årsåldern som gick runt och visade bilder på sin penis.

Hur många som drabbades av tilltaget vet polisen inte i nuläget, men i huvudsak verkar det röra sig om yngre flickor som har utsatts.

– Så vitt vi vet handlar det om två flickor i tio-, elvaårsåldern. Men vi har bara fått kontakt med en av dem ännu, säger Tommy Lindh till SVT.

Polisen: ”Ett beteende som tenderar att eskalera”

En dryg timme efter väktarens larm kunde mannen gripas av polis som kommit till köpcentrumet. Han misstänks nu för sedlighetsbrott, och trots att utredningen ännu inte är klar, kommer det sannolikt att handla om sexuellt ofredande.

LÄS MER
Polisens efterlysning: blottare med liten snopp

– Hans tillvägagångssätt är ju något udda. Han har alltså fotograferat sin penis och sedan visat bilden för flickorna, säger Tommy Lindh till SVT, och fortsätter.

– Det är bra att vi får tag i den här personen. Det här är ju ett beteende som tenderar att eskalera.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro