ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Manda förföljs av stalker: "Obehagligt"

Emma Björkman · 6 Feb 2014
Uppdaterad 7 Feb 2014

Melodifestivalaktuella Manda förföljs av en stalker. Han telefontrakasserar hennes familj och dyker upp på platser där hon är. – Jag bad SVT att slippa tävla i staden där han bor, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Manda Nilsénius är glad att mannen inte lyckats få tag på hennes telefonnummer.  – Jag har hemligt nummer, säger hon.
Manda Nilsénius är glad att mannen inte lyckats få tag på hennes telefonnummer. – Jag har hemligt nummer, säger hon.Foto: Gustav Gräll

När Manda Nilsénius, 19, var med i musiktävlingen ”X factor Sverige” på TV4 år 2012 började hon få flera meddelanden från en okänd man på Facebook. När hon inte svarade fortsatte han med att skicka mängder av vänförfrågningar som hon ignorerade. Att något var fel med hans intensiva kontaktsökande förstod hon när hon pratade med sin 86-åriga farmor. – Farmor berättade att någon hade ringt henne flera gånger mitt i natten. När vi kollade upp numret såg vi att det var han som hade ringt henne, säger hon. Mannen har även ringt Manda Nilsénius syskon och föräldrar och krävt att få hennes nummer. Trots att familjen numera inte svarar på hans samtal fortsätter han att söka kontakt på olika sätt. – Någon har skickat flera burkar med mandariner – Manda-riner - hem till min pappa, jag har inga bevis men jag misstänker att det är han. Det är obehagligt, säger hon. Eftersom stalkern flera gånger dykt upp på platser där hon befinner sig bad hon SVT att få slippa tävla i staden där han bor. – Han säger ingenting till mig, han bara står och tittar. Jag vet inte vad han vill, säger Manda Nilsénius. På lördag tävlar hon med låten ”Glow” i Melodifestivalen i Linköping. Hennes team på plats är medvetna om stalkern men varken de eller SVT har i nuläget sett behov av att vidta extra säkerhetsåtgärder. – Det finns säkerhet kring alla artister, säger Anna Wilborg, PR-ansvarig på SVT. Manda Nilsénius är beredd att ta till krafttag för att få mannen att sluta förfölja henne. – Ringer han till min familj en gång till så polisanmäler jag, säger Manda Nilsénius.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro