ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Många barn utan plats på kulturskolan

Martin Schönbeck · 4 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Anna Lundin, 10 (till vänster) och kompisen Maja Rasmus, 10, går loss på trummorna.

Anna Lundin, 10 (till vänster) och kompisen Maja Rasmus, 10, går loss på trummorna. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


• Nästan 400 utan plats • Inga pengar att vänta från politikerna

klar

Artikellänk är kopierad

Det är stor platsbrist på Malmö kulturskola för barn som vill aktivera sig. Nybörjarkurserna för att lära sig musikinstrument är populärast. Även till Kulturskolans teater-, bild- och serieteckningskurser är det kö. – Vi är hela tiden i dialog med kulturnämnden då fler pedagoger hade varit önskvärt, säger Ulrika Renström, enhetschef på Malmö kulturskola.

För att minska trycket på kurserna har Kulturskolan ökat antalet elever i grupperna. Enligt kulturnämndens ordförande Carina Nilsson finns det inte pengar över till Malmö kulturskola. – Kulturen är inte skonad från de allmänna sparkraven, säger Carina Nilsson.

Kulturskolan aktiverar 2 200 elever från eftermiddag till sen kväll. Till Kulturhuset Mazettis lokaler på Friisgatan kommer barn direkt från skolan för att spela musik.– Helst ville jag spela piano men det blev trummor, det är coolt, säger Maja Rasmus, 10, slagverkselev.

klar

Artikellänk är kopierad

Martin Schönbeck
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro