ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Många brister i säkerheten på Iphone

Aron Andersson · 7 Maj 2014
Uppdaterad 7 Maj 2014
Så många brister har säkerheten i Iphone

Så många brister har säkerheten i Iphone Foto: TT


På kort tid har flera säkerhetsbrister avslöjats i IOS. Så enkelt är det att komma åt dina kontakter utan att låsa upp mobilen.

klar

Artikellänk är kopierad

Genom att lura röstassistenten Siri har en hackare lyckats ta sig in i kontaktlistan på en Iphone utan att låsa upp telefonen. I en video visar Sherif Hashim hur det går till när han tar sig förbi skärmlåset.

Med hjälp av hemknappen längst ner på mobilen lyckas han starta röstassistenten Siri och genom att första fråga efter kontaktlistan, och sedan efter att få ringa så lyckas han aktivera ett tangentbord på skärmen. Genom att söka efter en kontakt får han sedan tillgång till hela telefonboken och kan bläddra fritt bland de olika kontakterna.

Men detta är bara en av flera Iphonebuggar som avslöjats på kort tid. Nyligen uppdagades en annan brist med mejl i IOS. Säkerhetsforskaren Andreas Kurtz kunde då visa att bifogade filer i vissa fall lagras helt okrypterat i senare versioner av operativsystemet.

Dessutom avslöjades fler brister tidigare i år. Bland annat i hur webbläsaren Safari hanterar ssl-certifikat och hur appar som körs i bakgrunden kan läsa av det du skriver på tangentbordet, enligt IDG.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro