ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Många frågetecken kring polismordet

TT · 21 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Utredningsledaren Johan Levin på polisens presskonferens i Nyköping på torsdagen.

Utredningsledaren Johan Levin på polisens presskonferens i Nyköping på torsdagen. Foto: Scanpix


Ännu oklart om polisen sköt vid ingripandet

klar

Artikellänk är kopierad

POLISMORD. Många frågetecken kvarstår ännu om dödsskjutningen av den 32-årige polismannen Fredrik Widén i Nyköping. Flera skott avlossades på platsen, men polisen vill inte säga om även polismännen sköt vid ingripandet.

– Det får den fortsatta utredningen visa, säger kommissarie Johan Levin.

Den skjutne polisen bar skyddsväst vid tillfället, enligt Lars Franzell, polisens presstalesman. Några ytterligare uppgifter från förundersökningen lämnar han inte ut i det här skedet.Det var inte psykiatrin i Nyköping som ville ha den 55-årige mannen omhändertagen, visade det sig på torsdagen.-Psykiatriska kliniken i Nyköping har inte begärt den här handräckningen. Vi vet inte vem som har begärt det, utan hänvisar till polisen i det sammanhanget, säger Maria Karlsson, informationschef vid landstinget i Sörmland. "Locket på"Men polisen vill inte säga vilken vårdinrättning som begärt handräckningen eftersom den institutionen i så fall skulle få många samtal från medier.– Vi ska inte medverka till att några ska få ett elände. Vi har bara fått en handräckning från psykvården, men vi anger inte varifrån vi fått den. Där är locket på från vår sida, så är det bara, säger Lars Franzell. Under dagen fortsätter samtidigt arbetet med att förhöra vittnen och andra personer som lämnat intressanta upplysningar för utredningen. Det kvarter på Östra Kyrkogatan i Nyköping där skottlossningen inträffade är fortfarande avspärrat och teknisk undersökning pågår. De boende i huset får passera polisens avspärrningar, men resten av allmänheten stängs ute.Vice chefsåklagare Tomas Malmenby ska senast på söndag ta ställning till om han ska begära mannen häktad.– Det återstår förhör med både den misstänkte och den polisman som skadades innan jag lämnar in en häktningsframställan. Åklagaren avslöjade också att han på torsdagen inlett en förundersökning om misstanke om försök till mord på en kvinna som fanns i området och som skadades lindrigt, ännu oklart hur. Enligt kommissarie Johan Levin kan det röra sig om en rikoschett. Kvinnan bor i området där skottlossningen inträffade.Den anhållne sitter hos polisen och har fått viss vård.– Åtgärder har vidtagits för hans hälsa, som kommissarie Levin uttrycker det. Han säger också att stämningen inom Nyköpingspolisen är mycket tryckt. -Det är oerhört jobbigt för de anställda i polishuset. På torsdagen fortsatte polisen att knacka dörr i området för att ta upp eventuella vittnesmål. Området kring fastigheten där skottdramat inträffade kommer att vara avspärrat tills den tekniska undersökningen är avslutad, förmodligen i några dagar till.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro