ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Många jultomtar går arbetslösa under julen

Rickard Lindholm · 21 Dec 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Att ge sig på en karriär som tomte kan bli en dålig affär. Kläderna är nämligen dyra. En professionell tomte berättar att en dräkt kostar runt 6000 kronor.

Att ge sig på en karriär som tomte kan bli en dålig affär. Kläderna är nämligen dyra. En professionell tomte berättar att en dräkt kostar runt 6000 kronor. Foto: Jultomte-service


klar

Artikellänk är kopierad

Nu slår finanskrisen mot tomtarna i USA många går utan arbete till julen. I Sverige, Japan och Kina har tomten det bättre.Julen närmar sig men det är inte alla tomtar som jublar. I spåren av finanskrisen så är det många amerikanska tomtar som går arbetslösa eller har fått sänka sina priser, enligt nyhetsbyrån AP.– Bokningarna är riktigt låga i år. Det är otroligt hur låga de är. Jag har till och med kapat mitt pris lite för att få igång affärerna. Men som det är nu med ekonomin så har det blivit tufft, säger John Benner, en jultomte från New Jersey, till nyhetsbyrån.

Även de tomtar som tar betalt för bilder med barn har fått sänka sina priser. I vissa rikare områden i USA går det fortfarande bra för tomtarna rapporterar AP, men i större delen av landet saknar många arbete.

I Sverige är det annorlunda. Jultomtecentralen är nästan fullbokade och på Jultomte-service är det likadant.– Det är inte kul att höra att det går dåligt för tomtarna i USA. Här går det bra men jag har kompisar som är tomtar i Kina och Japan och där går det ännu bättre, säger den chef-tomten från Jultomte-service.

klar

Artikellänk är kopierad

Rickard Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro