ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Många kriminella taxiförare i Skåne

Johan Mårtensson Bornudd · 14 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Jasim Muhammed tycker att det är bra att förare som begår brott i tjänsten stoppas. 

Jasim Muhammed tycker att det är bra att förare som begår brott i tjänsten stoppas.  Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Taxibolag i Malmö och Lund håller sig med kriminella förare. Hittills i år har länsstyrelsen dragit in taxilegitimationen för 16 chaufförer.– Det är beklämmande med så många oseriösa taxichaufförer, säger Anders Böcker, regionansvarig vid Taxiförbundet syd.Grovt rattfylleri, grov misshandel, grov kvinnofridskränkning. Och en rad trafikförseelser. Listan på brott som taxiförare i Malmö nyligen dömts för kan göras lång.– Man kan undra hur vissa chaufförer fick taxilegen, säger Anders Böcker.

Flera dömda taxichaufförer har begått brotten i tjänsten. Men enligt Jan Isaksson vid länsstyrelsens trafikenhet, som beslutar om återkallelserna, är de som ägnat sig åt kriminalitet på fritiden lika olämpliga att köra taxi.– En person som misshandlar på fritiden kan också misshandla på arbetstid. Det är oerhört väsentligt att sätta taxikundernas säkerhet i fokus, säger Jan Isaksson.

Taxichauffören Jasim Muhammed tycker att det är bra att länsstyrelsen stoppar förare som begår brott i tjänsten.– Men hemma är alla privatpersoner. Den som gör något brottsligt på fritiden behöver inte vara sämre chaufför, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson Bornudd
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro