ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Många pistoler inlämnade till polisen

Johan Nylander · 20 Mar 2013
Uppdaterad 20 Mar 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Totalt har 2.000 vapen och vapendelar lämnats in i Sverige under vapenamnestins två första veckor. Polisen är överraskad över den stora mängd pistoler och revolvrar.

– Rikspolisstyrelsen är nöjd med att den initiala perioden av vapenamnestin har löpt på bra, men det är i nuläget svårt att uttala sig om nivån på inflödet. Erfarenheten från tidigare vapenamnestier visar dock på att den största mängden vapen brukar lämnas in i slutet av amnestin, säger Maria Thulin, vapenansvarig på rikspolisstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Västa Götaland var det län där flest vapen lämnats in, 267 stycken. Av dem var det 69 revolvrar och 50 pistoler.

– Det sticker ut och är lite oväntat, säger Daniel Nordlander, biträdande chef för förvaltningsavdelningen inom polismyndigheten i Västa Götaland, till Göteborgs-Posten.

Under vapenamnestin, som startade 1 mars, kan privatpersoner lämna in vapen, vapendel eller ammunition till polisen utan att riskera straff. Vid en amnesti för sex år sedan fick polisen in 14.000 vapen och 14 ton ammunition.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro