ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Många söker hjälp på Islamic Center

Johan Nordström · 21 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Utredning föreslår att Rosengård får egen mottagning

klar

Artikellänk är kopierad

Rosengårdsbor som behöver psykvård misstror myn­digheterna och söker sig i stället till Islamic Center. Nu föreslår en utred­ning att stadsdelen får en egen psykiatrimottagning med imamer knutna till sig.Familjerådgivningen på Islamic Center i Rosengård, Malmö, drar ett tungt lass. En anställd tar emot upp till tio personer per dag. – Ibland kan vår familjerådgivare Ajoub Chibli knappt stå på benen, säger Islamic Centers vd Bejzat Becirov.

Många av dem som kommer har allvarlig ångest.– Över hälften av dem som kommer vill inte leva eller har tankar på att skada andra, säger Bejzat Becirov.

Det är psykiatrins negativa klang som får människor att välja Islamic Center före Malmöpsykiatrin. – Vissa från andra kulturer misstror myndigheter och vill inte klassas som psykiskt sjuka, säger Bejzat Becirov och påpekar att de ändå rekommenderar en del att åka till Mas.En ny studie från Malmö högskola visar att Rosengårdsbor har störst behov av psykvård i Malmö. Men de söker minst vård.

Margareta Östman, do­cent och ansvarig för u­t­redningen, säger att situationen är allvarlig och vill att en nydanande psykiatrisk mottagning öppnar i Rosengård. – Kliniken skulle kunna samarbeta med de lokala trossamfunden. Det skulle vara av stort värde för många, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nordström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro