ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Manga, stickning och cowboy cooking

Peter Löwendahl-Nyrén · 10 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Sara Gerendas och Anna Lindgren passar på att rita manga när Folkuniversitetet i Stockholm håller öppet hus. 

Sara Gerendas och Anna Lindgren passar på att rita manga när Folkuniversitetet i Stockholm håller öppet hus.  Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Knyta ryamatta, ta digitalfoto och rita manga. Det är tre av de saker som vi helst lär oss på studieförbunden i höst.– Man har i dag ett väldigt stort behov av att göra någonting med händerna, säger Charlotte Sommarin, marknadschef på Folkuniversitetet i Stockholm, och berättar att inredningskurserna som tidigare varit väldigt populära nu har blivit omkörda av gammalt hederligt hantverk:

– Stickning har ju uppfattats som något mossigt tidigare, men det är det inte alls längre, det är supertrendigt. Folk virkar sina egna mössor och sina egna sjalar. Och tovning tror vi är nästa trend, ett ganska enkelt hantverk och det går fort. Kul grejer där man förstår att man kan använda den gamla svenska traditionen på ett nytt sätt.

En bild som bekräftas av Kristina Johansson, enhetschef för programenheten på studieförbundet Vuxenskolan i Göteborg.– Stickning är populärt, det hör till de trender som gäller just nu, säger hon.Eva Levin, verksamhetschef på Medborgarskolan i Stockholm ser en liknande tendens:

– Att knyta ryamatta är plötsligt jättestort. Över huvud taget börjar vi märka att det textila konsthantverket är på väg tillbaka, säger hon. Och inom estetområdet är manga och digitalfoto jättestort.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl-Nyrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro