ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Många unga gör slut med sms

Björn Ewenfeldt/TT · 24 Nov 2014
Uppdaterad 24 Nov 2014

Foto: AP Photo/Nam Y Huh


klar

Artikellänk är kopierad

vidrighetenrentåldersgruppensmsmejlFacebookÄldre skulle säkert se det som värsta , kanske av som ondska. Men faktum är att i 18–24 har var tredje svensk använt , eller för att avsluta ett förhållande.

Det är den största koreanska elektroniktillverkaren som undersökt hur vi förhåller oss till ny teknik och vad det är acceptabelt att använda den till. Även om det är mest yngre som använder den lite opersonliga formen av att bryta ett förhållande så har tio procent av alla kvinnor och fem procent av männen gjort det.

utvecklandetdirektkontaktenögonkontaktrelationsexpertenRuszTT– Det tekniska revolutionen och av sociala medier har lett till att mellan människor minskar och i den kulturen, som jag för övrigt tycker är av ondo, är det normalt att göra slut på det sättet. Vi har inte med folk längre, vi tar inte på varandra och känner inte doften av varandra, konstaterar Eva till .

– Kontakt och kommunikation har alltid varit grundstommen för att vi människor ska må bra och då inte bara kommunikation via sms eller mejl. Känslomässig kontakt och närhet är livsavgörande och det har inte ändrats av tekniken, tillägger hon.

Utfrågningen av omkring 1 000 svenskar visar också att allt fler väljer att dejta och flirta med teknikens hjälp. 42 procent håller dock fast i telefonen när de ska försöka få en dejt och var tredje väljer fortfarande att göra det ansikte mot ansikte.

Eva Rusz tror att det kan komma en backlash när tekniken på kort tid fått spela en allt större roll.

– Jag tror att det kan komma en motrevolution. Många kommer nog nästan att explodera till slut när de känner att närheten saknas. Jag hoppas att det kommer att korrigera sig själv.

Av undersökningen framgår också att 1 av 10 svenskar använder sms för att informera om dödsfall i familjen.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Ewenfeldt/TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro