ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Många västgötar vill fira nyår utomlands

Jonna Andersson · 19 Dec 2013
Uppdaterad 19 Dec 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Drygt sju av tio västgötar vill helst fira in det nya året utanför Sverige. Det visar Vings resepanel som frågat 1168 personer i Västra Götalands län om nyårsfirande.

Att skåla in det nya året på en strand står högt på många västgötars önskelistor. Främsta orsaken till att man vill åka bort över nyår är längtan efter att göra något annorlunda. – Man vill uppleva något annat än det som erbjuds hemma. Många upplever också att firandet är mer festligt i andra länder, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving. De allra flesta vill fira i värmen, men det är även populärt att fira in det nya året i en pulserande storstad. – Generellt kan man säga att Kanarieöarna är väldigt populärt den här tiden på året, likaså Thailand. När det kommer till storstäder står New York högt på listan, säger Magdalena, som tror att årets jul- och nyårshelg, ur ett ledighetsperspektiv, får många att resa lite längre. – Folk väljer kanske att resa längre och vara borta en längre period när julen ligger som den gör i år. När det kommer till resesällskap tar västgötarna helst med sig partnern eller familjen.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonna Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro