ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mängder av telefoner och surfplattor försvunna från Posten

Emmelie Wallroth · 14 Apr 2014
Uppdaterad 14 Apr 2014

Polisen utreder en härva där mängder av telefoner och surfplattor försvunnit från Posten, rapporterar SVT. Tre män är nu misstänkta för att ha hackat sig in i Postens system.

klar

Artikellänk är kopierad

Telefonerna och surfplattorna har försvunnit från Posten och enligt SVT rör det sig om en lucka i rutinerna.

Tre män är nu misstänkta för att ha hackat sig in i Postens system och fått fram id-nummer på försändelser. Sedan ska de ha hämtat ut varorna med falska legitimationer vid Postens utlämningsställen.

Enligt polisen rör det sig om ”stora mängder” mobiltelefoner och surfplattor från de stora teleoperatörerna som skulle ha hämtats ut av personer som förlängt sina abonnemang.

– Det som hänt är att när den riktiga personen har fått en avsering om att varan finns på utämningsstället, så har bedragarna redan hämtat ut telefonen, säger Jan Olsson vid polisens nationella bedrägericenter i Stockholm till SVT.

Enligt honom ska männen ha agerat vid Postens utlämningsställen från Uppsala och nedåt i landet. 

Postnord uppger att säkerhetsluckan nu är åtgärdad och enligt Markus Trautmann, presschef på Postnord, så spärras alla varor som stjäls via sina IMEI-nummer.

– Det betyder att bedragarna som har satt det här i system kommer åt telefoner och surfplattor som är helt värdeslösa, säger Markus Trautmann till Metro.

LÄS MER:

Polis: ”Omöjligt att skydda sig mot SL-bedragarna

Polisen varnar för nytt bedrägeri på Facebook

Lurades på 170 000 i unikt bedrägeri

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro