ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mangs: Det kan ha varit någon annan

Evelina Olsson · 16 Maj 2012
Uppdaterad 16 Maj 2012
Mangs: Det  kan ha varit  någon annan

Mangs: Det kan ha varit någon annan


Det var en avslappnad, nästan nonchalant, Peter Mangs som mötte den mördade Trez West Perssons familj och den allvarligt skottskadade unge mannen i säkerhetssalen i Malmö tingsrätt.

klar

Artikellänk är kopierad

I går avhandlades mordet och mordförsöket vid Västra Skrävlinge kyrka. Den misstänkte serieskytten Peter Mangs, som står åtalad för tre mord och tolv mordförsök, gav inga konkreta förklaringar till sina förehavanden den aktuella kvällen.

– Jag vet inte, blev hans korta svar.

När åklagaren kontrade med att Mangs haft gott om tid på sig i häktet att försöka minnas kvällen blev förklaringen:

– Jag har inte tänkt tanken. Jag har varit helt och hållet fokuserad på musik och meditation som jag uppskattar väldigt mycket.

Åklagaren fick ett svar utan vidare utveckling när han konfronterade Mangs med bevisen i form av bland annat tomhylsor från mordplatsen som kopplats till hans Glockpistol.

– Det kan möjligen ha varit någon annan.

Peter Mangs var i övrigt väldigt kort i de kommentarer han gav kring allt som inte rörde rent vapentek-niska frågor. Där svarade han utförligt om bland annat pistolers mekanismer och tillbehör. Han talade också gärna om hur bra han trivdes i Kriminalvårdens förvar.

– Jag trivs på KV och känner mig inspirerad inför den utsikten. Jag har inget speciellt intresse av att leva det vanliga livet.

I säkerhetssalen fanns den mördade 20-åriga kvinnans, Trez West Persson, familj och den man som skadades allvarligt vid skjutningen den 10 oktober 2009. Peter Mangs föreföll helt oberörd av mammans känslosamma ord om den dotter hon nu aldrig kommer att få återse. Den misstänkte serieskytten verkade heller inte ta åt sig av den långa blick som den skjutne mannen gav honom vid förhandlingsdagens slut.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro