ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Manifestation efter misstänkta mordet på hemlös EU-migrant

Fredrik Samuelson · 14 Nov 2018
Uppdaterad 14 Nov 2018
Grönområdet där den hemlöse EU-migranten misstänks ha mördats i början av augusti.

Grönområdet där den hemlöse EU-migranten misstänks ha mördats i början av augusti. Foto: TT


Två personer misstänks ha mördat en hemlös EU-migrant i Huskvarna i augusti. På tisdagskvällen hölls en manifestation i staden för allas lika värde.

klar

Artikellänk är kopierad

En 14-åring och en 16-åring misstänks för att ha utfört mordet på en hemlös EU-migrant, som hittades död i början av augusti i Huskvarna. De är omhändertagna enligt lagen om vård av unga.

Nästa vecka kan åtal väckas mot 16-åringen.

Hedrades med en manifestation

På tisdagskvällen hedrades EU-migranten i Huskvarna med en manifestation. Parollen var ”Allas lika värde” och flera hundra personer samlades i parken Mjölkafållan med facklor och gravljus.

– Vi vill samla Huskvarnabor för att manifestera att vi tillsammans kan göra skillnad och medverka till ett tryggt och enat samhälle som bygger på samverkan, medmänsklighet och allas lika värde, sa Christin Lund, rektor på Alfred Dalinskolan i Huskvarna, innan manifestationen i ett pressmeddelande.

Kommunen, kyrkor och föreningar gick samman

Arrangörer för manifestationen var lokalsamhället i Huskvarna, Svenska kyrkan och Pingstkyrkan, Husqvarna fotbollsförening, Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet och Jönköpings kommun.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro