ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Manifestation mot rasism i Hökarängen start för Linje 18”

Ulrica Widsell · 27 Apr 2014
Uppdaterad 28 Apr 2014

Inga rasister på våra gator” och ”Hökarängen för alla” var parollerna i en manifestation mot rasism och hatbrott på söndagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Manifestationen gick lugnt till med tal och musikuppträdanden. Omkring 250-300 personer samlades på torget i centrum vid lunchtid på söndagen.

– Jag bor i Hökarängen och det är min förort. Jag vill kunna känna mig trygg här och jag vill inte ha nazister på våra gator, säger Veera Littmarck, en av de som kommit till torget för att delta.

– Jag är här för att jag vill försvara demokratin, säger Nella Bergström från Hökarängen som också kommit till manifestationen.

Efter det uppmärksammade reportaget i SVT:s ”Uppdrag granskning” nyligen, om den svenska nazismen och poltiskt våld, drog en grupp av engagerade i Hökarängen igång ett nätverk på Facebook och bjöd in till manifestationen. I ”Uppdrag granskning” berättades om Fidel Ogu som blev knivhuggen av nazister i tunnelbanan i Hökarängen. Inspirerade av Linje 17-kampajen i Kärrtorp, som döptes efter tunnelbanelinjen, har gruppen nu startat ett Linje 18-nätverk. Hökarängen ligger längs linje 18 mot Farsta strand.

– Jag blev helt enkelt förbannad när jag såg reportaget och jag skämdes också för att vi inte protesterat tidigare, berättar en av initiativtagarna.

Många av de som deltog i manifestationen bor i Hökarängen

– Det känns viktigt att vara här. Jag känner mig trygg i Hökarängen och jag vill att det ska fortsätta så, säger Ibou Fall, en av de som var där med familjen.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro