ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mannen erbjöd kvinnan skjuts – och jag tänkte direkt att han var skum

Metro · 8 Jan 2016
Uppdaterad 8 Jan 2016

Foto: TT/Privat


Jag vill så gärna se vänlighet i världen men när det väl sker så litar jag inte på det, speciellt inte om det kommer från män, skriver Maria Magnusson.

klar

Artikellänk är kopierad

Igår såg jag någonting som fick mig att reagera.

När jag klev av bussen från jobbet såg jag hur en kvinna sprang mot bussen och missade den. Jag ser då hur en man som är på väg mot sin bil går fram till kvinnan och erbjuder henne skjuts hem. Hon följer med honom till bilen.

Det här var min spontana reaktion: "Det här måste vara något skumt", så jag tar bilens registreringsnummer och mannens signalement. Sedan såg jag att det satt ett barn i hans bil vilket genast gjorde mig lite lugnare, även om jag fortfarande inte riktigt kunde slappna av. 

►LÄS MER: Tack Sverige, ni gjorde mig till feminist

Jag fortsätter min promenad och först när jag kommit en bit därifrån inser jag att det är snöstorm och 15 minusgrader ute, vilket självklart var anledningen till att han erbjöd kvinnan skjuts. 

Jag vill så gärna se vänlighet i världen men när det väl sker så litar jag inte på det, speciellt inte om det kommer från män. Fick så himla mycket ångest över detta för jag vill ju så klart inte döma människor utan anledning, men det är något vi gör hela tiden. Det är anledningen till att jag inte brukar ta mig hem själv från krogen och om jag måste så går jag så snabbt jag bara kan med nycklarna i handen.

►LÄS MER: Alla kloka människor är feminister

Det här fick mig att tänka på ett citat jag läste tidigare: "Feminism – The radical idea that women's safety is more important than men's feelings".

Så till mannen som erbjöd skjuts; du är med största sannolikhet helt reko, men hade något hänt denna kvinna så hade hon, polis och världen skattat sig lyckliga åt att jag noterat händelsen.

Maria Magnusson

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro