ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mannen fick en hjärtinfarkt – råddes att köra till akuten själv

Filip Häggberg · 6 Sep 2017
Uppdaterad 6 Sep 2017
Vårdgivaren får kritik för den information de gav mannen.

Vårdgivaren får kritik för den information de gav mannen. Foto: Shutterstock/IBL


Han hade bröstsmärtor och andnöd – då ringde mannen efter hjälp. Sjuksköterskan på vårdcentralen rådde då mannen att själv köra de två milen till akutmottagningen, rapporterar SVT Nyheter.

klar

Artikellänk är kopierad

En man kontaktade i början av året en vårdcentral i Eksjö i Jönköpings län efter att ha känt smärtor i bröstet och haft andnöd.

Men ingen av sjuksköterskorna rådde mannen att ringa efter ambulans – en av dem sa till mannen att själv köra in till akutmottagningen. Det rapporterar SVT Nyheter.

Enligt en anmälan som gjorts till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, ska mannen inte heller fått tillräcklig information om situationens allvar. Till följd av det ska han ha lagt sig och vilat ett par timmar innan han kört till akuten.

I sitt beslut konstaterar IVO att det fanns brister i sjuksköterskornas information till patienten, och att han borde fått rådet att ringa efter ambulans.

Vårdgivaren Region Jönköping menar att IVO inte kan fatta beslutet, eftersom sjuksköterskan inte dokumenterat vilken information hon gav.

IVO står dock fast vid sitt beslut.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro