ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mannen har mördat förr – över spilld öl

Patrick Ekstrand · 21 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

KNIVMORD. Den 55-årige Nyköpingsbo som i går greps för att ha skjutit ihjäl en polisman har dödat förr. En lördagskväll i mars 1994 högg han ned tre okända personer på krogen Stadskällaren i samma stad med en stilettkniv, skriver Aftonbladet. En 33-årig man dog och de två andra offren skadades svårt.Allt började med att sällskapet skvätte öl omkring sig. Mannen som greps för gårdagens dödsskjutning drog då fram sin kniv och högg vilt omkring sig.Inför chockade gäster och personal blev offren knivhuggna flera gånger. Efter vansinnesdådet gick gärningsmannen lugnt mot dörren. Efter sig lämnade han tre blödande män.När ambulans kom till platsen var det redan för sent för 33-åringen – flera hugg mot ljumsken hade skadat kroppspulsådern och han dog innan han kommit fram till sjukhuset.De båda andra offren som också hade mottagit flera knivhugg, bland annat i buk och bröst, svävade mellan liv och död när de kom in till sjukhuset. Samtidigt var gärningsmannen fortfarande på fri fot, men dagen därpå greps han eftersom vittnen till det blodiga vansinnesdådet kände igen honom.Han dömdes till ett långt fängelsestraff.

Enligt domen hittade polisen hemma hos den misstänkte ett intyg om en pistolkurs som han gått i USA, samt elva knivar och en mängd litteratur av nazistisk art, skriver TT.

Allt tyder på att han dödade igen i går. Polisens presstalesman bekräftar för Metro att det handlar om samme man som dömdes för knivmordet på Stadskällaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro