ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mannen på flotten avvisad

Stockholm TT · 24 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Varför han befann sig på en flotte byggd av oljefat långt ut till havs är dock fortfarande oklart. -Naturligtvis tänker alla, du och jag, på hur han hamnat där, men den frågan har vi inget svar på, säger Jan Bertilson, informatör vid polisen i Västra Götaland till TT. Och enligt honom har polisen inte ägnat den frågan särskilt mycket uppmärksamhet. -Vi har koncentrerat oss på att ta reda på hans identitet och var han kommer ifrån, säger Bertilson. Det var ett norskt fartyg som hittade mannen i havet cirka sex mil söder om norska Kristiansand. Nedkyld och medtagen fördes han till Sverige dit fartyget var på väg. Själv har han uppgett att han heter George Williams och är född i Sydafrika 1959. Men genom uppgifter från Interpol har polisen fastställt att mannen är tjeckisk medborgare och född 1957.

Mannen har inte sökt asyl i Sverige, och är inte heller misstänkt för något brott. Han avvisades med flyg från Landvetter.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro