ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mannen som dödade Cecil är tillbaka – och fortfarande hatad

Joel Linde · 8 Sep 2015
Uppdaterad 8 Sep 2015
Walter Palmer fick inte något varmt välkomnande när han återvände till jobbet.

Walter Palmer fick inte något varmt välkomnande när han återvände till jobbet. Foto: Ap


I juli sköt han ihjäl ett lejon, flådde det och separerade huvudet från dess kropp, och sedan dess har han varit en hatad man som tvingats gå under jorden. På tisdagen återvände han till jobbet.

klar

Artikellänk är kopierad

På tisdagen återvände den ökände tandläkaren Walter Palmer till jobbet i Minnesota, USA, efter att ha gömt sig undan hatet i sex veckor sedan det uppdagades att han hade dödat lejonet Cecil i Zimbabwe i juli.

Och trots att lång tid har passerat möttes troféjägaren av en stor samling arga människor som skrek att han var en hemsk människa som borde utlämnas för det han gjort.

– Han är ömklig. Han är en mördare, sa en tårögd kvinna till BBC, som bevakade händelsen tillsammans med många andra journalister och organisationer.

LÄS MER: Slakten av Cecil yttersta beviset på vår skamliga syn på djur​

Det var i juli som lejonet Cecil sköts till döds, flåddes och dekapiterades av Walter Palmer, som hade betalat stora pengar för bytet. Senare kom det fram att Cecil var ett skyddat lejon som lockats ut ur skyddet i en nationalpark, och Palmer var tvungen att gå under jorden på grund av allt hat som riktades mot honom.

LÄS MER: Lejonkungen Cecil lurades och dödades av turist med pilbåge​

Men nu har han alltså återvänt till jobbet, rapporterar BBC, och han framhåller precis som har gjort tidigare att han inte hade skjutit Cecil om han visste att det var så älskat. Han har inte blivit åtalad för något, trots att personerna som hjälpte honom i Zimbabwe har blivit det.

Palmer säger till lokaltidningen Star tribune att han inte har gömt sig, utan bara spenderat tid med familjen och hållit låg profil på grund av säkerhetsskäl.

LÄS MER: Här säljs lejonens liv till rika turister: "Det är en snuskig industri"​

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro