ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mannen som sköts av polis har avlidit

TT , Gustaf Larsson · 21 Jul 2018
Uppdaterad 21 Jul 2018

Foto: TT


En man som sköts av polis i samband med ett ingripande i Linköping i natt har avlidit, meddelar polisen. Polisen fokuserar nu på att identifiera mannen.

klar

Artikellänk är kopierad

Under natten till lördagen sköts en man av polis i Berga, Linköping. Nu ligger polisens prioritering på att identifiera den avlidne mannen.

– Det är alltid svårt om denna inte har någon som helst dokumentation på sig och vi inte heller känner igen honom i det här fallet. Då sker ju identifieringen normalt via tandstatus, fingeravtryck eller dna, säger polisens presstalesperson Lars Byström till TT.

Han kan ännu inte uttala sig om den avlidne mannens skador.

En polis skadades i samband med händelsen, meddelar polisen.

– Polispatrullen skulle agera mot ett antal människor som är misstänkta för rån. Sedan kommer man ifrån varandra och den ena polisen angrips, hamnar i nödvärnssituation och avlossar verkanseld, säger Byström.

Foto: TT
Foto: TT

Polisen som attackerades är kvar på sjukhus.

– Som jag förstår är det inte allvarligt men polisen ligger kvar för observation, säger Lars Byström.

Polisens agerande ska utredas.

– Rutinmässigt anmäler vi alltid den här typen av händelser till särskild polisåklagare som tittar på vårt agerande, säger Lars Byström.

Natten mot i fredags sköts en man i 30-årsåldern ihjäl av polis i Norrköping. En läkare och två poliser, som kallats in för så kallad handräckning, befann sig i mannens bostad när han gick till attack. Polisen säger att man handlat i nödvärn.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro