ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mannen tafsade på Ebba, 18 – när hon var på badhuset

Evelina Pålsson · 23 Dec 2015
Uppdaterad 23 Dec 2015
Ebba Wallström blir tycker att män måste lära sig att kontrollera sig själva.

Ebba Wallström blir tycker att män måste lära sig att kontrollera sig själva.


I ett facebookinlägg berättar 18-åriga Ebba Wallström från Höör om hur hon antastades när hon besökte badhuset. "Anledningen till att jag skrev inlägget är för att uppmärksamma hur vanligt det är att tjejer utsätts för sådant här säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

I chock lämnade Ebba Wallström badhuset efter att en äldre man tafsat på henne. Hon var i badhuset för att motionssimma när hon kände en äldre mans blickar på hennes kropp.

– Han stod vid bubbelpoolen och tittade ut över simhallen och det kändes som att han tittade väldigt mycket på mig, säger Ebba Wallström.

► LÄS MER: Var femte elev har blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp

Efter att hon simmat klart kände hon för att varva ner i bubbelpoolen men mannens blickar gjorde henne osäker på om hon skulle våga sätta sig där.

– Jag kände obehag men så gick han och jag kunde gå och sätta mig, berättar hon.

Men mannen kom tillbaka.

– Först satt han på bekvämt avstånd men sedan flyttade han närmre och närmre, säger Ebba Wallström.

En kvinna kommer och sätter sig i poolen vilket gör att mannen flyttar ännu närmre. Han sätter sig så nära att hans ben pressas mot Ebbas.

– Sedan lägger han sin hand på mitt lår. Jag trodde att jag inbillade mig först eftersom man alltid vill tro det bästa om folk, säger Ebba.

Men det var mannens hand hon känt på sitt lår och så fort hon förstår det så lyfter hon bort den.

– Jag blev så paff och uppjagad att jag inte sa till utan bara reste mig upp och gick, säger Ebba Wallström.

► LÄS MER: Kvinnan blev antastad av okänd man – då försvarade hunden sin matte

Ebba har tidigare utsatts för sexistiska kommentarer och den äldre mannens tafs fick bägaren att rinna över. I hennes facebookinlägg om händelsen skriver hon att sådan beteende inte är okej och hon avslutar med orden ”Jag skriver detta för att uppmärksamma att detta händer tjejer hela tiden. Så snälla, kontrollera er killar/män. Så jävla svårt är det inte.”

– Du skulle kunna gå till vilken gymnasieklass som helst och fråga om någon utsatts för sexuella trakasserier och de flesta skulle räcka upp handen för att de varit med om liknande eller värre, säger Ebba Wallström.

Hon har ännu inte polisanmält med anledningen att hon inte sa till mannen. Efter inlägget har hon fått stöttning av badhusets personal.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro