ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mannens prostataprov glömdes bort

Fredrik Beckman · 19 Dec 2013
Uppdaterad 19 Dec 2013

Den 74-årige mannen sökte sjukvård för yrsel. Då togs prostataprov som glömdes bort. Nu har han fullt utvecklad cancer.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen har anmält närhälsan i kommunen utanför Göteborg där han bor till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Det var i februari som han sökte hälsovården på grund av yrsel.

En rad prover togs. Bland annat så kallat psa-prov, för att kontrollera om mannen hade prostatacancer. Att provet togs var inget varken mannen eller hans anhöriga visste. Därför reagerade de heller inte när svaret aldrig kom.

Under sommaren försämrades mannens tillstånd och han fick flera svimningsanfall. Han åkte in akut och fick en remiss att göra minnesutredning på närhälsan i september.

”Fick en chock, då vi fick reda på att psa-provet som togs i februari blivit ”tappat mellan stolarna”, alltså bortglömt i sex månader”, skriver mannens hustru i anmälan till IVO.

Nu togs nya prover. De visade på utvecklad prostatacancer som inte gick att operera, berättar hustrun i anmälan. Nu väntar de på besked om cancern har spridit sig till skelett och buken.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro