ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Måns: Jag är livrädd

TT Spektra · 12 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

 "Alla" tror på Måns Zelmerlöw inför Skellefteå - utom storfavoriten själv. - Jag är livrädd över att bli så förhandstippad. Dessutom oroas jag över mitt startnummer, säger Måns. Ända sedan 22-årige Måns Zelmerlöw presenterades som en av deltagarna i Melodifestivalen 2009, har förhandssnacket mestadels handlat om honom. Efter succén med "Cara mia" 2007 räknar de flesta med att den folkkäre Lundapågen får en promenadseger med sin låt "Hope & glory", i såväl deltävlingen som i Globenfinalen.

Men Måns är inte alls lika övertygad. - Det är hedrande att många tror på mig, men jag har inte så mycket rutin egentligen. Och risken finns att svenska folket glömmer att rösta, bara för att jag är favorit, säger han inför den andra deltävlingen. Och det är inte bara favoritskapet som tynger honom. Måns tror dessutom att hans startnummer - som siste artist i Skellefteås startfält - innebär att många inte hinner telefonrösta på honom. - Marie hade ju samma nummer i Göteborg och nästan direkt efter att hon gick av scenen stängdes telefonslussarna. Tidigare har det ju varit mellanakter först. Jag vet inte riktigt vad det här innebär, men visst blir man orolig. Flickvännen Marie Serneholt gick inte vidare från den första deltävlingen, trots helhjärtad uppbackning från Måns hemma vid tv-skärmen. - Jag röstade på henne 108 (!) gånger via sms. Och hon var värd varenda röst.

Men kanske är farhågorna apropå startnumret överdrivna, i alla fall enligt Melodifestivalens producent Christer Björkman. - De allra flesta röstar medan numret pågår, alla kurvor visar det. Dessutom får alla samma chans i "snabbreprisen", säger Björkman.

De senaste dagarna har varit hektiska för storfavoriten, med intervjuer och repetitioner om vartannat. Måns ser fram emot ankomsten till Skellefteå och hoppas att lugnet ska infinna sig. - Just nu är det extremt nervöst, jag räknar timmarna. Det blir skönt att komma bort från Stockholm och bli mer fokuserad, säger han inför avfärden till Västerbotten. Han tänker finslipa sitt energifyllda shownummer in i det sista. - Jag har sex dansare med mig på scenen, bara tjejer. Låten har ett bra tempo för tjejdansare. Jag ville också pröva något annorlunda, jämfört med "Cara mia" då jag hade killar med på scenen.Men vad tycker Marie om att du är så omsvärmad på scenen? - (skratt) Tja, hon har ju inte sett numret, men hon stöttar mig till 200 procent.Vilka blir farligaste konkurrenterna i Skellefteå? - Lili & Susie. Amy Diamond också, hon en otroligt duktig artist. Och Markoolio har ett starkt fäst hos svenska folket, säger Måns Zelmerlöw.

klar

Artikellänk är kopierad

TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro