ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mapei inleder Hultsfred

Susanna Mattsson · 14 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Hajpade rapparen har inte låtar till hel spelning

klar

Artikellänk är kopierad

RAKETKARRIÄR. Tjugotreåriga Mapei har gått från att vara en angelägenhet för en liten innekrets i huvudstaden till att vara så uppbokad att hon börjar prata om utbrändhet. Och det innan hon ens har låtar nog att fylla en hel spelning. I dag inleder hon årets Hultsfredsfestival.

– Det där handlar om att inte tänka utan bara göra sin grej. Allt är en lek, man får inte planera för nitiskt, säger hon.

Men för superhajpade Jacqueline Mapei Cummings som bland annat kallats ”landets mest lovande rappare” har leken definitivt börjat blandas med allvar. Det har helt enkelt blivit väldigt, väldigt mycket att göra. Utöver fortsatt turné med Timbuktu spelar hon just nu in sin första ep. En turné med Riksteatern är på gång till hösten och i sommar väntar bland annat New York, Hultsfred och Roskildefestivalen.

– Jag har tagit med mig en massa vänner som ska uppträda med mig, jag har ju inga låtar ens, jag får improvisera varje gång jag uppträder och vi kommer inte hinna att repa.På scen är hon ett kaxigt krutpaket som jämförts med ikoner som Neneh Cherry och Peaches. Själv talar hon hellre om sig själv som en Lauryn Hill-tjej och vill inte förminskas till att kallas bara rappare.

– Det är tråkigt att jämföras med kitschiga figurer från 90-talet. Folk måste kategorisera bara för att de saknar tålamod. Jag vill göra en blandad skiva där jag både rappar och sjunger, koppla ihop Lauryn Hill-bruden i mig med Peaches-bruden. Bara för att jag är tjej och har vuxit upp i förorten jämför folk mig med Nabila och Aeysha, jag är inte alls som de. Men om folk inte har tålamod att vänta får de tro vad de vill så länge.

I eftermiddag spelar Mapei på Hultsfredsfestivalens Stora dansscen.

– Det kommer att bli mycket spontanitet och nästan som en kabaré. Jag försöker ge allt live.

klar

Artikellänk är kopierad

Susanna Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro