ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Marabou-anställd stal sex ton choklad

Emmelie Wallroth · 17 Dec 2013
Uppdaterad 17 Dec 2013

Plötsligt började lastpallar med chokladkakor försvinna mellan Marabous produktion och lager. Chockladföretaget satte då gps-sändare på lastpallar — vilket ledde polisen till en lastbil lastad med choklad värd en halv miljon. Nu har en anställd dömts för grov stöld.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Mellan Marabous produktion och lagret i Väsby började lastpallar med 200 grams chokladkakor plötsligt gå upp i rök, rapporterar tidningen Mitti.

Under år 2011 försvann hela 85 lastpallar med choklad till ett värde av drygt fyra miljoner kronor. Personalen undersökte om det kunde ligga några buggar i datasystemet bakom chokladförsvinnandet, men när inga buggar hittades så anade man oråd.

Och i våras förra året upptäckte man att två lastpallar lämnat produktionen och aldrig stämplats in på lagret. Trots det hittades de undangömda inne på lagret — varpå anställda på Marabou kontaktade ett säkerhetsbolag för att montera gps-sändare på lastpallarna.

Sagt och gjort, några dagar senare kunde de följa lastpallarnas färd när de lämnade lagret i en lastbil.

Polis kallades till platsen och stoppade lastbilen. I lasten hittade de tio lastpallar med choklad på sammanlagt 6,6 ton och till ett värde av en halv miljon kronor.

Rickard Wahlqvist är åklagare i fallet.

— Jag har aldrig haft något liknande ärende, säger han till Mitti.

Förra veckan dömdes en man för till villkorlig dom och dagsböter för grov stöld. Mannen enligt Mitti ska ha jobbat på Marabou under en längre tid. Chauffören som körde lastbilen friades av tingsrätten.

Åklagaren har inte bestämt om han ska överklaga.

— Den här utredningen har varit lite som att lägga ett pussel, säger Rickard Wahlqvist till tidningen.

Vart chokladen var på väg är oklart.

Mannen som har dömts för stölden av de tio lastpallarna hävdar att han är oskyldig.

– Han är besviken. Samtidigt så har domen dröjt lång tid och han vill någon gång kunna lägga detta bakom sig, säger mannens advokat Max Ahlgren till Mitti.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro