ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Marant: Personlighet är det ultimata tillbehöret

Caroline Sandström · 29 Okt 2013
Uppdaterad 31 Okt 2013

Modevärldens franska ready-to-wear-älskling, Isabel Marant, har gjort det bekväma och chica modet till något av det trendigaste du kan bära. I höst gästdesignar hon hos H & M. Metros moderedaktör träffade ikonen i Paris.

klar

Artikellänk är kopierad

Marant: Personlighet det ultimata tillbehöret 
  I höst debuterar Isabel Marant med sin första herrkollektion, en kollektion inspirerad av hennes tidigare damkollektioner. Gästspelet äger rum på H & M i november.
Marant: Personlighet det ultimata tillbehöret I höst debuterar Isabel Marant med sin första herrkollektion, en kollektion inspirerad av hennes tidigare damkollektioner. Gästspelet äger rum på H & M i november.Foto: All Over Press
Metro träffade Isabel Marant i Paris.
Metro träffade Isabel Marant i Paris.

–  När H & M kontaktade mig och frågade om jag ville ställa upp tyckte jag att det var en stor ära. Jag visste inte då vad de ville ha men jag visste nästan direkt att jag ville skapa en kollektion med alla mina favoritplagg i. Du vet de plaggen som man stoppar ner i resväskan och som man skulle ta livet av sig för om den försvann. 

Isabel Marant är en trendsättare och hennes stil och design beskrivs oftast med ett par löstsittande skinnyxor, en enkel och slarvigt nerstoppad collegetröja och en snygg oversizad och herrinspirerad kavaj. En stil nästan alla kan bära men där den stora fråga är hur man lyckas få till den avslappnade parischica looken.

–  Det enda du behöver är: nonchalans. Parisian chic handlar om perfekt ofullkomlighet, något lite avvikande. Du ser bra ut men du spenderar inte för lång tid framför spegeln. Jag tycker det oordentliga och det slarviga utseendet är det absolut sexigaste och charmigaste någon kan besitta.

Det manliga och herrinspirerade modet är ett återkommande moment i Isabels design och hon berättar att hon som oftast inspireras av olika manliga bitar och siluetter till sina kollektioner. Men i och med samarbetet med H & M är det första gången hon vänder på myntet. För i höst debuterar hon med sin första herrkollektion, en kollektion inspirerad av hennes tidigare damkollektioner. 

–  Det var inte svårt att skapa en herrkollektion för H & M men det var en utmaning. Det var enkelt att skapa plagg för plagg, då jag oftast använder element från det manliga i mina damkollektioner, men det svåra var att få ihop helheten. Jag gillar inte för modemedvetna män så det var klurigt att hitta den balansen. Det får inte se för mycket ut. Men trots att jag är jättenöjd med resultatet tror jag inte att det blir ett stående element i min design. Men man ska aldrig säga aldrig.

Samarbetet släpps den 14 november och innehåller flera basplagg som är perfekta byggstenar till den ultimata basgarderoben.

–  Byxan är mitt absoluta favoritplagg, likaväl t-shirt med en välsittande passform. Basplagg är a och o, men jag har inget direkt råd på hur du ska styla mina plagg eftersom jag uppmuntrar personlig tolkning. Allt handlar om mixen och jag älskar när personer blandar mina plagg med andra och skapar sin egen identitet. Personlighet för mig är det ultimata tillbehöret. Om du har det har du allt. C’est tout!

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Sandström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro