ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Marcella är Metros nya moderedaktör

Peter Lindholm · 12 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Marcella Mravec kommer att skriva om trender i modevärlden och ge shoppingtips i Metro och på sin Metroblogg.

Marcella Mravec kommer att skriva om trender i modevärlden och ge shoppingtips i Metro och på sin Metroblogg. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Marcella Mravec byter inte längre stil fem gånger om dagen. Men som Metros nya moderedaktör har hon koll på vad som gäller.

Du arbetade senast som sportreporter på Expressen. Att gå från sport till mode är ganska ovanligt.– Det är två ganska speciella världar att jobba i, men man ser ganska mycket sportinspirerat på catwalken också, till exempel Alexander Wangs senaste kollektion. Det är många som är modeintresserade i sportvärlden, medan – ha ha – andra uppenbart inte är det.

Om du får välja: Ett dygn med Zlatan eller Anna Wintour (Vouges amerikanska chef-redaktör)?– Oj! Jag har spelat tillräckligt med tv-spel, så jag väljer nog Anna. Fast ännu hellre med hennes kreativa kollega Grace Coddington. Hon verkar mycket härligare att hänga med.

Vilka är dina stilikoner?– Mina två storasystrar har alltid varit mina största stilikoner. Jag har många bra minnen från deras garderober – och från plagg som gått runt i alla tre led.

Va? Jag trodde att alla barn avskydde att ärva avlagda kläder.– Nej, faktiskt inte. Jag har alltid uppskattat det. Några av mina favoritplagg genom tiderna har gått den vägen. Det måste inte vara nytt hela tiden.

Ditt modeintresse föddes alltså hemma?– Jag tror alltid att jag haft ett litet udda modeintresse. Många av mina kollegor pratar ofta om något slags uppvaknande, men jag har alltid tyckt att det varit spännande med kläder. Redan när jag var barn kunde mamma bli galen för att jag bytte outfit fem gånger om dagen.

Hade du svårt att hitta din stil?– Den har alltid varit ganska blandad. Jag ska inte säga att jag alltid varit moderiktig, men jag har ändå varit väldigt medveten om hur jag klär mig. Som när jag var 13 och ville se ut som Tupac Shakur med bandana och byxorna nere vid knäna. Jag har nog alltid stuckit ut och gärna haft lite konstiga kläder på mig. Det måste vara roligt med mode också.

3 favoritplagg för tjejer i höst

1. Lårhöga stövlarna  I trendhetsen glömmer man hur de faktiskt är väldigt praktiska i ett höstruskigt Sverige. Bäst i Pradas och Hussein Chalayans rustika tappning.

2. Mjukisbyxan. Äntligen en legitim anledning att ha mjuka kläder dygnet runt. Men viktigt: med höga klackar – inte till sneakers.

3. Långa kavajen Ensam med bara strumpbyxor, eller till kjol eller byxor. Kavajen är alla säsongers smartaste plagg.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro