ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Marcin, 27, blev av med sin cykel – hittade själv tjuven på stan

· 3 Mar 2015
Uppdaterad 3 Mar 2015

Marcin Puka, 27, fångade cykeltjuven på film och lyckades spåra upp honom under en och samma dag. – Han blev rätt chockad, säger Marcin.

klar

Artikellänk är kopierad

– Han visste inte vem jag var och blev rätt chockad när jag tog tag i hans hand och sa åt honom att lämna tillbaka cykeln, säger Marcin om mötet med tjuven.
– Han visste inte vem jag var och blev rätt chockad när jag tog tag i hans hand och sa åt honom att lämna tillbaka cykeln, säger Marcin om mötet med tjuven.Foto: PONTUS LUNDAHL/TT

Det låter som en osannolik historia, men 27-årige Marcin Puka som jobbar i en hälsokostbutik i centrala Stockholm kunde på egen hand spåra upp tjuven som stal hans cykel. 

Allting började en onsdagsmorgon i slutet av februari när Marcin kom till jobbet och upp­täckte att militärcykeln som parkerats utanför butikens skyltfönster inte längre fanns kvar.

–   Det var inte första gången som cykeln stals, så ärligt talat blev jag rätt be­sviken, säger han.

Men som tur var fanns en övervakningskamera i butiken – som även filmade skyltfönstret. Och när han tittade på videoupptagningen kunde han klart och ­tydligt se en man som grep tag i cykeln och försvann.

► LÄS MER: Tjuven hade 101 cyklar i sin tvåa

–   Då blev jag riktigt glad för jag visste att jag skulle kunna hitta honom. Sam­tidigt var jag arg eftersom han hade betett sig så illa.

Under dagens första rast promenerade Marcin i de omkringliggande kvarteren i hopp om att stöta på mannen – och till slut gav jakten napp. 

–   Han visste inte vem jag var och blev rätt chockad när jag tog tag i hans hand och sa åt honom att lämna tillbaka cykeln.

► LÄS MER: Cykeltjuv gripen i Malmö – har sålt vidare 200 cyklar

Två poliser fanns i när­heten som skyndade till platsen och grep mannen. Marcin fick senare tillbaka cykeln efter att tjuven avslöjat var den fanns.

–   Det är svårt att säga om jag hade tur eller otur, cykeln blev ju trots allt stulen. Jag antar att det är lite av varje.

► LÄS MER: Nyvaken polis grep storcykeltjuv på stöldturné

Marie Tillqvist vid Stockholmspolisen bekräftar att de gripit en man för den misstänkta cykelstölden, men hänvisar till att fallet ännu inte har avgjorts i domstol.

–   Jag kan tyvärr inte säga mer på grund av förundersökningssekretess.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro