ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Marcus, 20, utmanar Facebook med Socialmist

Edvin Gepertz · 26 Aug 2011
Uppdaterad 25 Aug 2011
Hjärnan bakom Socialmist heter Marcus Wiberg och han utlovar en mindre irreterande sida.

Hjärnan bakom Socialmist heter Marcus Wiberg och han utlovar en mindre irreterande sida. Foto: Lena Garnold


Nu är det slut på farmvilleuppdateringar, petningar och irriterande annonser. Marcus, 20, ska konkurrera ut Facebook med ett nytt socialt nätverk. "Man kan förbättra det så jäkla mycket".

klar

Artikellänk är kopierad

Socialmist lanseras i december och kommer bland annat att ha en för många efterlängtad ogilla-knapp.
Socialmist lanseras i december och kommer bland annat att ha en för många efterlängtad ogilla-knapp.Foto: Lena Garnold

Är du en av dem som bär en tröja med budskapet ”die facebook die” kan det här vara början på något stort. I december tar Marcus Wibergs sociala nätverk Socialmist upp kampen om internet genom att försöka omvända 600 miljoner facebookfrälsta användare världen över. – Jag var inne på Facebook mycket och märkte att man kan förbättra det så jäkla mycket. Så vi började bygga på ett nytt socialt nätverk, säger han. Socialmist har även som målsättning att erbjuda fler funktioner än dagens sociala medier. Till exempel kommer alla som spenderat åtskilliga facebooktimmar av sitt liv att leta efter den obefintliga ogilla-knappen äntligen finna vad de söker. Andra funktioner är musikspelare och lagringsutrymme. Men mycket kommer kännas igen. Han arbetar heltid med projektet och totalt är det åtta personer som jobbar med det nya sociala nätverket. Sidan ska drivas med hjälp av annonser men man hoppas kunna skilja sig mycket från Facebook. – Vi vill försöka få bort känslan att det ser ut som att vi vill tjäna pengar på användarna. Vår annonsplatsform ser annorlunda ut. Jag kan inte avslöja för mycket men sidan kommer vara mindre irriterande, säger Marcus Wiberg. Socialmist lanseras i december. Innan sidan öppnas för allmänheten kommer den testas av en stängd grupp användare.

klar

Artikellänk är kopierad

Edvin Gepertz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro