ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Marcus Hellner avslutar karriären: "Saknar drivet som krävs"

Filip Joelsson · 6 Maj 2018
Uppdaterad 6 Maj 2018
Marcus Hellner tar OS-guld i stafett i Sochi. Nu avslutar han karriären, 32 år gammal.

Marcus Hellner tar OS-guld i stafett i Sochi. Nu avslutar han karriären, 32 år gammal. Foto: Getty Images


Efter tolv år som professionell längdskidåkare väljer nu Marcus Hellner att avsluta karriären. "Jag känner inte att jag har det hundraprocentiga driv som krävs, säger han till SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Marcus Hellner väljer att avsluta en lång och framgångsrik skidkarriär, 32 år gammal. Motivationen räcker inte till längre, säger han i en intervju med SVT Nyheter.

– Det känns verkligen som att det är dags. Jag känner inte att jag har det hundraprocentiga driv som krävs, säger han till SVT.

Under den 12 år långa proffskarriären på seniornivå har Hellner bland annat samlat på sig tre OS-guld och och ett VM-guld. Men när han själv summerar karriären är det en världscupseger har rankar högst.

– När jag vann min första världscuptävling i Gällivare, det tyckte jag var väldigt häftigt. För det var verkligen från ingenstans. Det är ett väldigt fint minne. Att få lyckas på hemmaplan. Sen är det klart att gulden i Holmenkollen och Vancouver var häftiga, för jag var i grymt bra form. Jag har nog aldrig varit i så bra form, säger han till SVT.

Nu längtar Hellner efter mer tid med familjen, berättar han.

– Det första är att man får ta det lite lugnt och vara med familjen och barnen. Det känns ganska skönt att inte ha någon plan för varenda dag längre. Det här med träningen hänger inte över mig längre. Det ser jag fram emot, säger han till SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro