ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Marcus Leifby: Bespara oss förlegade fantasier om slagsmål i svensk hockey

Marcus Leifby · 17 Sep 2018
Uppdaterad 17 Sep 2018
Niklas Sundblad och Aaron Palushaj vill se slagsmål i svensk ishockey. "Det är så dumt att klockorna i Olaus Petri kyrka inte bara stannar", skriver Marcus Leifby.

Niklas Sundblad och Aaron Palushaj vill se slagsmål i svensk ishockey. "Det är så dumt att klockorna i Olaus Petri kyrka inte bara stannar", skriver Marcus Leifby. Foto: IBL/TT


Niklas Sundblad och Aaron Palushaj tycker att slagsmål borde tillåtas i svensk ishockey. Vilka förebilder, va? Nya idéer om hur ishockeyn ska förändras och utvecklas behövs verkligen men den här typen av förlegade fantasier borde vi få slippa, skriver Marcus Leifby.

klar

Artikellänk är kopierad

Den senaste sportveckan i Sverige har varit sensationellt åsneaktig.

Det började med att världsspelarna Robin Olsen och Victor Nilsson Lindelöf inte mäktade med att svara på frågor från några högst beskedliga svenska sportjournalister inför Sveriges plattmatch mot Turkiet.

De pallade helt enkelt inte, dessa superstjärnor som varje vecka spelar fotboll inför 60-70 000 fordrande åskådare.

Vad är det för jävla larv?

Sveriges samlade presskår borde negligera landslaget helt i de två kommande matcherna, inte rapportera en sekund, inte skriva ett enda tecken, inte ens vara på plats på nästa samling.

Stängt på grund av trams, vi är tillbaka när alla spelare står där de förväntas stå, redo att svara på frågor.

Då skulle det bli fart på förbundet.

Senare i veckan snubblade Dagens Nyheter över ett bisarrt sport-scoop.

I Sverige har det länge påståtts att landets sista grottmänniskor, Lars Eriksson och Inga Eriksson, bodde på Kinnekulle i Götene kommun i slutet på 1800-talet.

Nu har det visat sig att det faktiskt finns två stycken kvar – i Örebro-trakten.

Niklas Sundblad och Aaron Palushaj, hockeytränare och hockeyspelare i staden, tycker att slagsmål borde tillåtas i svensk ishockey.

Slagsmål i NHL-mötet mellan Los Angeles Kings och Vegas Golden Knights förra säsongen. Det ska bli tillåtet i SHL, tycker Niklas Sundblad och Aaron Palushaj.
Slagsmål i NHL-mötet mellan Los Angeles Kings och Vegas Golden Knights förra säsongen. Det ska bli tillåtet i SHL, tycker Niklas Sundblad och Aaron Palushaj.Foto: Getty Images

Halvvuxna män bör få chansen att slå varandra på käften när de missat ett skott eller bara i ren frustration över att det inte finns några fler säsonger av ”Entourage”.

Vilka förebilder, va!

quotation startDen här typen av förlegade fantasier borde vi få slippaquotation end

Det är så dumt att klockorna i Olaus Petri kyrka inte bara stannar – de sliter sig loss från sina fästen, rullar därifrån och lägger sig på botten i Hjälmaren.

Nya idéer om hur ishockeyn ska förändras och utvecklas behövs verkligen men den här typen av förlegade fantasier borde vi få slippa.

I dag räcker det inte längre att spela ”Hungry Heart” och bjuda på ihjälkokt korv för att folk ska gå på matcherna, förbundsfolket lägger pannorna i djupa veck när de funderar på hur fler pojkar och flickor ska lockas till sporten ishockey.

Ett par riktigt ordentliga hjärnskakningar är praxis, den psykiska ohälsan breder ut sig och om det finns någon som ännu inte är övertygad om att ishockey är sporten att satsa på så finns machokulten där som en sista frestelse.

Ännu har ingen manlig ishockeyspelare på elitnivå kommit ut med annan sexuell läggning än den som du förväntas ha om du spelar ishockey i Sverige.

Men skit i det nu, nu slåss vi, din jävla fjolla.

klar

Artikellänk är kopierad

Marcus Leifby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro