ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Marcus Leifby: Så vet du om du drabbats av SHL-pampsyndromet”

Marcus Leifby · 1 Okt 2018
Uppdaterad 1 Okt 2018
Vill du ha en sportbar i arenan som visar matchen som spelas i arenan? Kittlar tanken om artificiellt publikljud?

Vill du ha en sportbar i arenan som visar matchen som spelas i arenan? Kittlar tanken om artificiellt publikljud? Foto: Shutterstock/Jeppe Gustafsson/IBL


Ledningen för Svenska Hockeyligan, SHL, vill kontrollera fansens banderoller och göra det svårare för andra lag att komma in i ligan – vilket lett till stora protester ute i hockey-Sverige. Den här veckan oroar sig Metros Marcus Leifby över hur SHL-pampsyndromet sprider sig inom svensk ishockey. Gör testet nedan för att se om just du är drabbad.

klar

Artikellänk är kopierad

Du har sannolikt drabbats av SHL-pampsyndromet om du…

… tror att tifo är en tv-tjänst som innebär att du kan pausa och spola bakåt i pågående program.

… anser att mängden stolar i arenan är viktigare än antalet åskådare.

… tycker att 51-procentregeln (att medlemmarna äger 51 procent av föreningarna) är ”ett jävla otyg” men det här är förstås inget du vågar stå för utan en åsikt du bara uttrycker på ditt anonyma Twitter-konto.

quotation startDu har funderat på att bygga en sportbar som visar matchen som spelas i arenan där sportbaren finns.quotation end

… har en handklappa i handskfacket på din bil, när du känner dig stressad händer det att du stannar bilen och handklappar en stund för dig själv.

… inte har några dubier med att be kommunen om ett bidrag, det får gärna handla om 150-200 miljoner, men det är viktigt att det inte beskrivs som ett bidrag, utan som ”ett lån”.

… tycker att artificiellt publikljud i högtalarsystemet är en kittlande tanke. På ett styrelsemöte har du även funderat på att lyfta frågan om att ta bort ståplatsläktaren för att i stället bygga en sportbar som visar matchen som spelas i arenan där sportbaren finns. Gärna på låg volym, så att man kan spela Canasta i lugn och ro.  

Har du bildgooglat ”världens största popcornmaskin”?
Har du bildgooglat ”världens största popcornmaskin”?Foto: Pixabay

… svarar ”det gick bra, vi hade fullt i försäljningsytorna” när någon frågar dig hur det gick i matchen.

… anser att kvinnor är lite för bra på att tänka på annat än pengar och tycker därför att en bra styrelse ska bestå av män i åldern 50-65 som alla klär sig som en man från Limmared som är på plats i Bingolotto-studion för att snurra på ett hjul.

… ligger sömnlös om nätterna och fasar för att din klubb eventuellt ska behöva spela en ishockeymatch som gäller någonting – sportsligt.

… flera gånger har bildgooglat ”världens största popcornmaskin”.

… säger ”allmän varuknapphet” i stället för ”få biljetter kvar”.

… har börjat raka dig som C More-kommentatorn Åke Unger och flera gånger blivit stående framför spegeln där du repeterar ”för svensk hockeys bästa” med allvarlig min.

klar

Artikellänk är kopierad

Marcus Leifby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro