ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Marcus Leifby: Skämmigt av Hammarbys herrar att inte stötta damlaget

Marcus Leifby · 5 Feb 2018
Uppdaterad 6 Feb 2018

Ett gäng Hammarby-supportrar drog igång en insamling till fotbollklubbens damlag. Hur många spelare från herrtruppen (22-23 spelare) tror ni bidrog? En handfull. Så, så skämmigt, skriver Marcus Leifby.

klar

Artikellänk är kopierad

I förra veckan bestämde sig Luleå Hockey för att ta nästa steg (de har redan tagit många) mot en mer jämställd ishockey då de på ett styrelsemöte klubbade igenom ökade resurser till damlaget.

Anmärkningsvärt bara det, vilket är sinnesjukt i sig, men det fanns en annan detalj som jag studsade till på.

– Vi ska inte först skaffa pengar och sen göra det – utan vi har bestämt oss för att göra det och sen…, berättade klubbens vd Stefan Enbom.

Vill man så går det.

Tjejernas högsta önskan är att kunna ta ledigt någon timme från jobbet för att träna på dagtid i stället för att först jobba, sedan träna, passande nog komma hem lagom till ”Kvinnofängelset” och bränna ut sig innan de fyllt 23 år. Rimligt ändå.

I veckan har det även hänt saker i Hammarby Fotboll. Klubbens damlag, nykomlingar i fjol och som redan kämpar med allsvenskans torftigaste budget, har det kärvt med ekonomin.

Supportrarna som kallar sig ”Årstakex” drog igång en insamling, hoppades på på några tusenlappar, men när insamlingen avslutades en vecka senare var resultatet förbluffande. 420 000 spänn!

Runt 2200 supportrar har swishat som dårar och stålarna går nu oavkortat till damlaget. Har de tur räcker det till ett pytte-kontrakt till en ny spelare eller tränare, uppvärmning av en isig träningsplan som varken klubben eller Stockholm stad vill stå för, och kanske till lite extra komfort i samband med någon av bortamatcherna 70-80 mil bort.

En natt på hotell!?OJOJOJ!

Under veckan har vi sett vilken stor och enormt solidarisk kraft som pyr inom supporterrörelsen, men också hur förbannat förkalkat det är på sina håll.

De styrande i Hammarby – de som brukar sparka tränare de själva rekryterat och som ofta och gärna pratar om ”varumärket” – borde dragit nytta av den här rörelsen.

Uppvaktat sponsorerna igen (”Hej, vill ni vara med på tåget, svarar ni upp på det här!?”), lagt i en högre växel i marknadsföringen av damlaget, sålt några extra säsongskort – men det var stendött.

Vill man inte så går det inte.

När supportrarna ställde upp satt de styrande slapprövarna och sov, och när slapprövarna sov var deras välbetalda gullgossar i herrlaget Söders största snåljåpar.

Alla som valde att stötta damlaget med en swish-peng fick sitt namn uppsatt på en lista. Hur många spelare från herrtruppen (22-23 spelare) tror ni fanns med på listan?

En handfull!Så, så skämmigt.

pil
Två sportgrejer jag inte missar i veckan

• OS-invigning på fredag!

• Dokumentärfilmen ”Underdogs” i SVT Play.

klar

Artikellänk är kopierad

Marcus Leifby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro