ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mardrömmar blir till skräckfilm i spelformat

Anders Frick · 4 Maj 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Saku Lehtinen är chefsdesigner för skräckspelet Alan Wake, som lanseras om knappt två veckor. Hans allra första spel heter Bloody Afternoon, vilket var ett Amigaspel som släpptes för drygt 20 år sedan.
Saku Lehtinen är chefsdesigner för skräckspelet Alan Wake, som lanseras om knappt två veckor. Hans allra första spel heter Bloody Afternoon, vilket var ett Amigaspel som släpptes för drygt 20 år sedan.Foto: Anders Frick

Saku Lehtinen är chefsdesigner för skräckspelet Alan Wake, som just nu utvecklas av det finska spelbolaget Remedy Entertainment.

Alan Wake är huvudpersonen i det psykologiska actionthrillerspelet med samma namn. Han är en populär skräckförfattare som skriver om sina mardrömmar. I spelet blir dessa mardrömmar till verklighet och utspelar sig i den till synes idylliska småstaden Bright Falls.

Spelutvecklarna på Remedy Entertainment har hämtat inspiration från filmer som X-files, Lost och Twin Peaks, men också från verkligheten. De har åkt runt i Washington på USA:s västkust, tagit 60.000 bilder och därefter modellerat upp en kvadratmil stor värld. Totalt arbetar 50 personer med spelet, som planeras släppas senare i maj.– Vi satte även våra utvecklare i en öde stuga i skogen i några dygn, för att de skulle kunna få veta vilka typer av ljud som finns där på natten, säger Saku Lehtinen.

Hur länge har du varit intresserad av spel?– Det första spelet som intresserade mig var Pong, som jag fick se hos en kompis när jag var sex år gammal. Ända sedan dess ville jag ha en dator där jag skulle kunna lära mig förstå hur spel fungerar och göra mina egna grejer.Hur ser planerna ut framöver för Alan Wake?– Om spelet går bra så vore det dumt att ha investerat så mycket i rollfiguren och inte göra någonting mer. Man kan se det här som första säsongen och förhoppningsvis blir det både säsong två och tre.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Frick
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro