ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mardrömmen för Apple: Iphone 8 släpps inte i år

Aron Andersson · 3 Maj 2017
Uppdaterad 3 Maj 2017
Enligt Apples senaste kvartalsrapport viker Iphone-försäljningen. Samtidigt tror nu analytiker att Iphone 8 kan bli kraftigt försenad.

Enligt Apples senaste kvartalsrapport viker Iphone-försäljningen. Samtidigt tror nu analytiker att Iphone 8 kan bli kraftigt försenad. Foto: TT


Fler och fler analytiker tror att Iphone 8 kommer att bli försenad. Nu varnar en tung aktör för att mobilen inte ens kommer att släppas i år.

klar

Artikellänk är kopierad

Det har längre ryktats om hur nästa Iphone kommer att se ut – men inte riktigt lika mycket om när den kommer att presenteras. Nu föreslår analytiker vid Deutsche Bank att Iphone 8 inte ens kommer att släppas i år, skriver Business Insider.

Rapporten baseras på uppgifter från finanssajten Valuewalk, som hänvisar till anonyma källor som står nära Apples tillverkare Foxconn. Även om dessa uppgifter bör tas med en nypa salt är det inte de första som tyder på att Iphone 8 kan bli försenad.

LÄS MER: Samsung Galaxy S8 vs Iphone 7 – vilken är bäst?

Flera tunga experter har redan tidigare varnat för att tillverkningen är så krävande att mobilen inte kommer att vara redo att presenteras i augusti-september. Bland annat ryktas mobilen få en helt ny skärm, som täcker hela framsidan och därmed också en ny fingeravtryckssensor.

Däremot menar analytikerna vid Deutsche Bank att Iphone 7S, en uppdatering av nuvarande modell, kommer att presenteras i tid.

Frågan är dock om en sådan uppdatering kommer att vara tillräckligt för Apple. När företaget släppte sin senaste kvartalsrapport under tisdagen visade den att Iphone-försäljningen gått ner. Apple sålde färre Iphones än förväntat, 50,8 miljoner enheter, vilket är en nedgång med 1 procent jämfört med första kvartalet förra året.

– Vi ser en fördröjning i köpbeteende som vi tror är en konsekvens av den mängd rykten och rapporter som kommer ut om framtida produkter, säger Apples vd Tim Cook till CNBC.

Samtidigt har Iphone inte uppdaterats designmässigt sedan Iphone 6 presenterades 2014, vilket Iphone 8 kan komma att förändra.

LÄS MER: Samsung Galaxy S8 – vårens snyggaste mobil

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro