ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Mardrömsvärd spikade för dörrar och fönster - nu tar kommunen över hans hus

Sophie Tanha · 21 Maj 2019
Uppdaterad 21 Maj 2019
Hyresvärden spikade för kvinnans dörr.

Hyresvärden spikade för kvinnans dörr. Foto: Skärmdump


Hyresvärden i Småland spikade bland annat för plank för en äldre kvinnas fönster eftersom hon "tittade ut för mycket". Nu tvångsförvaltas huset av kommunen.

klar

Artikellänk är kopierad

Historien som tidningen Hem & hyra skrivit om började med att värden plötsligt höjde hyran för den 70-åriga hyresgästen med 1100 kronor. Men 70-åringen gick inte med på höjningen utan fortsatte att betala in den gamla hyran till värden.

”Kärringen ska ut”

Då ville värden avhysa henne från bostaden. Han tog frågan till tingsrätten, där han ska ha sagt att ”kärringen ska ut”. Tingsrätten dömde till den 70-åriga kvinnans fördel och värden fick betala rättegångskostnaderna på 20 000 kronor.

Efter rättegångsförlusten spikar värden för 70-åringens två ytterdörrar och sprayar hennes sovrumsfönster svart. Anledningen till det ska vara att han tycker att hon tittar ut genom fönstret för mycket. Kronofogden kommer till pensionärens undsättning med en kofot och rengöringsmedel.

Spikar plank över fönstret

Här tar det inte slut. När Kronofogden tvättat bort den svarta målarfärgen anlitar mannen en snickare som reser upp ett plank framför pensionärens sovrumsfönster. Än en gång får Kronofogden komma förbi med kofoten för att ge pensionären sitt sovrumsfönster tillbaka.

Enligt tidningen låter hyresvärden också personliga uppgifter om hyresgästen sättas upp på en anslagstavla i orten de bor på. Han har bestämt sig för att ”ta lagen i egna händer”, berättar han enligt tidningen i hyresnämndens förhandlingar.

Oacceptabelt beteende

Nu har hyresnämnden kommit till ett beslut. Huset ska tvångsförvaltas och i stället skötas av kommunens fastighetsbolag. Värdens beteende är helt oacceptabelt, menar hyresnämnden.

Till Hem & Hyra säger den 70-åriga pensionären att hon är lättad.

– Det känns jättebra, kan knappt fatta att det är sant. Såhär kan man inte bete sig, säger hon.

LÄS MER: Man hyrde ut studentlägenhet minst 140 gånger – nu vräks han

klar

Artikellänk är kopierad

Sophie Tanha
Sophie Tanha
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro