ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Maria retuscherades bort

Stefan Wikström · 1 Okt 2012
Uppdaterad 1 Okt 2012

Foto: Leif R Jansson/Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

I de flesta Ikea-kataloger kan man se Maria Vinka visa upp sitt pricka påslakan. I den saudiarabiska versionen är hon en av alla kvinnor som "försvunnit". – Det känns märkligt, säger hon till Nerikes Allehanda.

Maria Vinka är designer och formgivare och har arbetet åt Ikea sedan 1997. Under den perioden har hon designat porslin, glas, tyg och möbler åt företaget. Under dagen fick hon reda på att hon retuscherats bort ur den saudiarabiska versioner av Ikea-katalogen. Kvar finns bara sängarna på bilden.      

–  Olika länder har olika editioner och i arabländerna är det känsligt med många olika bilder. Det får man respektera men då tycker jag man i så fall ska ta bort alla personer. Det blir konstigt när man bara har kvar männen, säger hon till Nerikes Allehanda.

Och fortsätter:

– Jag tycker inte man kan ta bort bara kvinnorna och ha kvar männen. Om de ska ta bort personer måste de vara konsekventa, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Stefan Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro