ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Maria skrev ett brev till de som köpt hennes kropp

Fredrik Tideman · 15 Jul 2014
Uppdaterad 15 Jul 2014
Kvinnan på bilden har inget med kvinnan i artikeln att göra.

Kvinnan på bilden har inget med kvinnan i artikeln att göra. Foto: TT


Maria, som egentligen heter något annat, var bara fjorton år när hon sålde sex för första gången. I våras skrev hon ett brev till alla män som köpt hennes kropp och vände på sitt liv.

klar

Artikellänk är kopierad

Helahälsningland.se har intervjuat Maria, som sålde sex första gången när hon rymde hemifrån när hon var fjorton år. Hon följde med en främling till Gävle där han erbjöd pengar för sex.

– Han tjatade ganska mycket och jag hade ingenstans att ta vägen och inga pengar. Jag förstod inte innebörden av det då.

Senare började hon att få kontakt med män på nätet, och beskriver hur det eskalerade.

– Det blev som ett beroende. Precis som en alkoholist behöver alkohol för att döva sin ångest så behövde jag de här männen för att döva min ångest och känna att jag var värd någonting. De var gifta, många med barn i min ålder. Jag tänkte att om de lämnar familjen för att vara med mig så måste det ju betyda någonting, säger hon till helahälsningland.se.

Maria började må dåligt och skar sig själv i armarna. I våras kom vändningen när hon skrev ett brev till de män som köpt sex av henne, inte för att skicka det till någon men som ett avslut.

”Du ska veta att jag också är en människa. Jag är född av min mor precis som dig. Jag har en pappa som jag är dotter till. Jag har till och med tre syskon varav två inte är medvetna om att pengarna jag köpte deras julklappar för kom från dig.”, skriver hon bland annat i brevet.

– Jag mår bra nu, men jag har fått mycket hjälp. Jag har inte skurit på mig själv på jag vet inte hur länge. Sista gången vare innan jag skrev det här brevet, säger Maria.

 LÄS HELA BREVET HÄR

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro